Nieuws van het pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
januari 2018
 
 
 
NAP-inleg, kosten en rendement
Per 1 januari 2018 hebt u zelf uw inleg in de NAP kunnen kiezen. We zien dat er vragen zijn over de kosten en het rendement van de NAP. Bij NAP veelgestelde vragen kunt u de vragen en antwoorden hierover lezen.
Het bestuur bekijkt momenteel de NAP-kosten. Er wordt een analyse gemaakt van de kosten en in de loop van 2018 neemt het bestuur een besluit over de kosten voor de inleg vanaf 1 januari 2019. 
In de Pensioenplanner kunt u laten berekenen welke mogelijkheden u hebt met de NAP.
Naar de Pensioenplanner via MijnKLMPensioen
Naar de NAP veelgestelde vragen
 
 
 
 
 
Ontvangt u pensioen van ons?
Dan staat uw pensioenspecificatie 2018 en de jaaropgave 2017 in de Pensioenplanner. Log met uw DigiD in op MijnKLMPensioen en kijk bij 'Mijn Documenten'. U ontvangt deze documenten per post als u ervoor hebt gekozen om informatie van het pensioenfonds op papier te ontvangen.
Lees meer over pensioen ontvangen
 
 
 
 
 
Gaat u op of na 1 juli 2018 met pensioen?
Door nieuwe omrekenfactoren (per 1 juli 2018) kan uw pensioenuitkering anders worden dan de Pensioenplanner eerder had berekend. De omrekenfactoren worden gebruikt om uw pensioen vast te stellen. Bijvoorbeeld wanneer u eerder met pensioen gaat of juist later. Deze factoren wijzigen jaarlijks per 1 juli.

Gaat u rond 1 juli 2018 met pensioen? Dan kan het gunstig zijn om iets eerder of later dan 1 juli 2018 met pensioen te gaan. Bekijk in de Pensioenplanner welke pensioendatum voor u haalbaar en interessant is. En bespreek met HR KLM of dat mogelijk is voor u.
Naar de Pensioenplanner via MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
Pensioen uitstellen?

De standaard pensioenleeftijd in de pensioenregeling is 60 jaar. U kunt uw pensioen later laten ingaan. Uiterlijk op de dag waarop u uw AOW-uitkering gaat ontvangen.
Tot voor kort was u dan verplicht binnen of buiten KLM door te werken tot de uitgestelde pensioendatum. Deze eis is per 1 januari 2018 komen te vervallen.

Lees meer over bijna met pensioen gaan
 
 
 
 
 
Hebt u een vergeten pensioen?

Een vergeten pensioen had eigenlijk al moeten ingaan, maar is nooit opgevraagd door een pensioengerechtigde. Veel mensen weten niet precies bij welke pensioenfondsen ze pensioen hebben opgebouwd. U kunt zien waar u pensioen hebt staan door in te loggen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vindt u een overzicht van al uw opgebouwde pensioen.

Niet opgevraagde pensioenen van een overleden deelnemer van het Cabinefonds worden, binnen vijf jaar na het overlijden, op verzoek van de erfgenamen (partner en/of kinderen) alsnog uitgekeerd.

Naar Mijnpensioenoverzicht
 
 
 
 
 
Financiële positie in 2017 verbeterd
2017 was een goed jaar voor het pensioenfonds. De beleidsdekkingsgraad is gestegen van 100% naar 113,9%. Dat is positief, maar het moet beter. De vereiste dekkingsgraad is 127,6%. Omdat de toekomst onzeker is, moet het pensioenfonds een extra buffer hebben van 27,6%. Zo zorgen we ervoor dat we ook bij financiële tegenvallers iedereen een pensioen kunnen uitbetalen. 
Lees over de financiële positie 
 
 
 
 
 
Aanpassingen omrekenfactoren
Om uw pensioen vast te stellen gebruiken we omrekenfactoren. Per 1 juli 2018 wijzigen de omrekenfactoren voor het berekenen van pensioenkeuzes, voor de afkoop van kleine pensioenen en de in- en afkoop van de NAP.
Lees het webbericht
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.