‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Pensioenfonds SNS REAAL
Nieuws
 december 2017
In dit nummer:
1. Workshops 'Mijn Pensioen' blijven in trek
2. Nieuw: Pensioenreglement in klare taal
3. Gezocht: betrokken bestuurder namens gepensioneerden
4. Dekkingsgraad november 2017
Pensioen ingewikkeld en ver van je bed? Ons pensioenfonds probeert het zo eenvoudig en inzichtelijk mogelijk te maken voor iedereen. Wist je bijvoorbeeld al dat we het pensioenreglement in begrijpelijke taal hebben herschreven? En dat we pensioenworkshops organiseren? Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. 
Ook over de vacature voor een bestuurslid namens de gepensioneerden. Is dit iets voor jou? Meld je aan! Heb je vragen? Of zijn er onderwerpen die je graag in de nieuwsbrief wilt terugzien? Laat het ons weten. Mail naar info@pensioenfondssnsreaal.nl of bel 073 - 683 24 02. We wensen je fijne feestdagen en een mooi en gezond 2018!
 
 
Workshops ´Mijn Pensioen´ blijven in trek
Mijn Pensioen’, het nieuwe online dashboard op de website, is een hit. Steeds meer deelnemers loggen in om hun persoonlijke pensioeninformatie te bekijken. 
Ook de ‘Mijn Pensioen’-workshops trekken veel belangstelling. In november organiseerde het pensioenbureau acht bijeenkomsten op locatie. Meer dan 160 collega’s namen deel. Femke de Bruijn van BLG Wonen blikt terug.
Lees verder
Delen
Nieuw: pensioenreglement in klare taal
Voor de lol in het pensioenreglement duiken. Bijna niemand doet het. Begrijpelijk, want van een dik pak papier met lange zinnen en moeilijke woorden word je niet echt vrolijk. 
Maar in het reglement  staat wel hoe je pensioen wordt vastgesteld en welke rechten je hebt. Belangrijk dus om het te lezen en te begrijpen. Daarom hebben we een nieuwe versie gemaakt in heldere taal. Nog steeds geen ‘pagetunner’, maar wel een ‘must read’. Bekijk ‘m online!
Lees verder
Delen
 
Gezocht: betrokken bestuurder namens gepensioneerden
Op 15 februari 2018 neemt bestuurslid Ben Blocq afscheid. Ben heeft zich de afgelopen acht jaar als vertegenwoordiger van de gepensioneerden met veel enthousiasme en energie ingezet voor het pensioenfonds. 
Door zijn vertrek valt een gat in het pensioenfondsbestuur. We zijn daarom op zoek naar een opvolger. Iets voor jou?
Lees verder
Delen
 
Dekkingsgraad per 30 november 2017 is gelijk gebleven (115,7%)
De nominale dekkingsgraad (gebaseerd op DNB UFR curve) is in november gelijk gebleven ten opzichte van oktober en bedraagt op 30 november 2017 115,7%.
Lees verder
Delen
 
Contact
Postbus 123
1180 AC Amstelveen
Telefoon:
Website:
E-mail:
Over Pensioenfonds SNS REAAL 
Pensioenfonds SNS REAAL regelt het pensioen voor medewerkers van de Volksbank N.V., VIVAT N.V. Stichting Beheer SNS REAAL en Stichting Fonds 21.