PIZ-dagen 2018, Nieuw-Zeeland en de beleidsdekkingsgraad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
november 2017
 
 
Bezoek een Pensioen In Zichtdag in 2018
Denkt u erover om in 2018 of 2019 met pensioen te gaan? En wilt u graag weten wat u allemaal moet regelen? Bezoek dan eens een Pensioen In Zichtdag.

In 2017 hebben we zes drukbezochte dagen georganiseerd en voor 2018 staan er weer zes gepland. De eerste twee zijn op dinsdag 20 maart en dinsdag 5 april.

Wilt u langskomen? Meld u dan wel even aan. Dat kan door het aanmeldformulier op de website in te vullen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
In Nieuw-Zeeland doen ze niet zo moeilijk
Er staat een nieuw blog op de website, geschreven door Toine van der Stee, directeur Algemeen Pensioenfonds KLM. Hij is in Nieuw-Zeeland geweest en heeft daar gezien hoe ze met onzekerheid en risico omgaan. Heel ontspannen en geen betutteling.
Misschien een voorbeeld voor Nederland?
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Beleidsdekkingsgraad oktober
De beleidsdekkingsgraad bij Algemeen Pensioenfonds KLM was per eind oktober 2017 113,7%. Dit is een stijging ten opzichte van september.

De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse nominale dekkingsgraden (gemiddelde van oktober van november 2016 tot en met oktober 2017).

De maandelijkse nominale dekkingsgraad laat ook een stijging zien: eind oktober 2017 is deze 117,9%.

Om genoeg reserves te hebben moet de dekkingsgraad nog stijgen naar 124%. Dat is de vereiste dekkingsgraad die door de overheid is bepaald.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Focus op de mat
Benieuwd naar de resultaten van het deelnemersonderzoek? In de nieuwste Focus hebben we ze voor u op een rij gezet. Verder vindt u een interview met Ferry Laplooi, het nieuwste lid van het verantwoordingsorgaan, en stellen we de afdeling Performance & Risk aan u voor.
Ook leuk om te lezen is het interview met Trudy Duinmeyer. Ze vertelt over haar werkverleden en over de invloed van een scheiding op je pensioen. Ze gaat bijna met pensioen…of komt er toch weer een jaartje bij?

De derde en laatste Focus van dit jaar ligt deze week op de deurmat bij alle actieve en gepensioneerde deelnemers.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Als werken niet meer gaat..
Als u arbeidsongeschikt wordt, komen er veel dingen op u af. Het is dan goed om te weten dat uw pensioen goed is geregeld. Bij Algemeen Pensioenfonds KLM hebt u recht op voortzetting van uw pensioenopbouw (geheel of gedeeltelijk) zonder dat u daar zelf nog premie voor betaalt. Ook hebt u recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen. Het pensioenfonds krijgt vanzelf bericht van het UWV als u arbeidsongeschikt bent, daar hoeft u zelf niets voor te doen.

Lees meer over pensioen en arbeidsongeschiktheid op de website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Leg uw e-mailadres vast in MijnKLMPensioen
Sinds dit jaar ontvangt u bepaalde post van het pensioenfonds alleen nog digitaal. Tenzij u hebt aangegeven liever post in de brievenbus te willen ontvangen.

Als er digitale post klaarstaat in MijnKLMPensioen, dan krijgt u een e-mailnotificatie. Daarvoor moet u wel uw e-mailadres vastleggen in MijnKLMPensioen.

Hebt u dat nog niet gedaan?
Log dan nu in op MijnKLMPensioen, dat kan met uw DigiD. Nadat u bent ingelogd vragen wij u om een e-mailadres vast te leggen. Daarna ontvangt u een verificatiemail waarmee u uw e-mailadres kunt bevestigen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.