Nieuws van uw pensioenfonds.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
november 2017
 
 
 
Update Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP)
Tot 1 november 2017 kon u online via MijnKLMPensioen doorgeven hoeveel premie u wilde inleggen voor de NAP. De balans is opgemaakt:
  • gemiddeld is de premie-inleg 2,3%;
  • het collectieve maximum van 4% is niet bereikt.
Dat betekent dat uw gekozen inleg ook uw definitieve inleg wordt. Hebt u uw bestaande inleg van 2% gewijzigd of gaat u per 1 januari 2018 (opnieuw) deelnemen aan de NAP? Dan ontvangt u in december een bevestiging van uw inleg.
Lees meer over de NAP in 2018
 
 
 
 
 
Komt u naar een Pensioen In Zichtdag?
Bent u van plan om in 2019 met pensioen te gaan? Bezoek dan volgend jaar een Pensioen In Zichtdag. Op dinsdag 27 maart, maandag 25 juni of dinsdag 2 oktober 2018. U krijgt informatie over uw keuzemogelijkheden, de laatste actualiteiten van het pensioenfonds en natuurlijk de gelegenheid om uw vragen te stellen.
Ja, ik kom en meld me aan voor een PIZ-dag
 
 
 
 
 
Nieuw rentebeleid gaat eind dit jaar in
Het pensioenfonds loopt renterisico. Wat is dat voor risico? Dit is het risico dat wanneer de rente daalt, het pensioenfonds meer geld in kas moet hebben om de pensioenen in de toekomst te kunnen betalen. De afdekking van het renterisico werd altijd op hetzelfde niveau (50%) gehouden, hoe hoog of laag de rente ook was. In het nieuwe rentebeleid is de renteafdekking wel afhankelijk van de hoogte van de rente. Het bestuur verwacht dat het nieuwe rentebeleid een positief effect heeft op de financiële positie van het fonds.
Ga naar de pagina over de financiële positie
 
 
 
 
 
Wettelijke pensioenrichtleeftijd 68 jaar. Wat verandert er?
De gemiddelde levensverwachting is de afgelopen jaren gestegen. Mensen ontvangen daardoor langer AOW en pensioen. Door de gestegen levensverwachting gaat de wettelijke pensioenrichtleeftijd in 2018 omhoog van 67 naar 68 jaar. De leeftijd waarop u met pensioen kunt gaan blijft echter staan op 60 jaar. Daarom kan de nieuwe wettelijke pensioenrichtleeftijd invloed hebben op uw toekomstige pensioenopbouw. Dat is echter nog niet duidelijk. Wij zijn daarover namelijk nog in gesprek met de belastingdienst. Zodra er meer duidelijkheid is, informeren wij u hierover.
 
 
 
 
 
Rechtszaak tussen VNC en pensioenfonds ingetrokken
De rechtszaak die Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) vanwege een geschil over de pensioenen tegen het pensioenfonds had aangespannen, is van de baan. De procedures zijn ingetrokken nadat alle partijen groen licht gegeven hadden om de nieuwe pensioenafspraken uit te voeren.
 
 
 
 
 
Haalbaarheidstoets: zitten we op koers?
Het pensioenfonds heeft de jaarlijkse haalbaarheidstoets uitgevoerd op basis van de vernieuwde pensioenregeling. Met deze toets bekijkt het fonds of het over een periode van 60 jaar het resultaat behaalt waarnaar het fonds streeft en welke risico’s daarbij spelen. De uitkomst van de toets 2017 lag binnen de gestelde grenzen. Petra Silven, Senior Klantmanager bij Blue Sky Group, was betrokken bij het uitvoeren van de toets. Op de website vertelt zij hierover.
Lees het interview met Petra Silven over de haalbaarheidstoets
 
 
 
 
 
Financiële positie verder verbeterd
Per 31 oktober is de beleidsdekkingsgraad van het fonds gestegen van 110,9% naar 112,1%. Het fonds zit echter nog steeds in een tekortsituatie. De vereiste dekkingsgraad is namelijk 127,4%. Dat betekent dat we volgens wettelijke regels nog niet voldoende geld in kas hebben.
Lees meer over de financiële positie van het fonds
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.