Vierde kwartaal in volle gang
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
oktober 2017
 
 
Blog vicevoorzitters: met een goed gevoel richting jaareinde
De vicevoorzitters van het bestuur nemen u mee in de ontwikkelingen in het derde kwartaal en kijken alvast vooruit naar het laatste kwartaal van 2017 en het begin van 2018.

Het bestuur gaat met een goed gevoel richting het einde van dit jaar. Een reden hiervoor is de financiële positie van het fonds, die is namelijk weer beter geworden.

Verder heeft het bestuur in het derde kwartaal verder gewerkt aan een nieuwe besturingsstructuur en aanpassing van het risicoprofiel en wil daar in het vierde kwartaal besluiten over nemen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Hoe staat uw pensioenfonds er financieel voor?
Ook in het derde kwartaal is de beleidsdekkingsgraad gestegen, naar 112,7% eind september 2017. Dat is positief, maar het moet nog beter.
Als er precies genoeg geld is om alle pensioenen, nu en in de toekomst, te betalen, dan is de dekkingsgraad 100%. Omdat de toekomst onzeker is, moet het pensioenfonds een buffer hebben van 24,4%.
Zo zorgen we ervoor dat we ook bij financiële tegenvallers iedereen een pensioen kunnen uitbetalen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Cao-regeling zichtbaar in MijnKLMPensioen
De cao-regelingen voor deeltijd werken voorafgaand aan uw pensioen zijn nu verwerkt in de pensioenplanner op MijnKLMPensioen. Als u al deelneemt aan een van deze regelingen ziet u in de planner de juiste gegevens.

Neemt u nog niet deel aan een van deze regelingen, maar overweegt u dat wel? Neem dan contact op met HR KLM. Het is nog niet mogelijk om in de pensioenplanner vooraf te bekijken wat de invloed is van deze cao-regelingen op uw pensioen.
 
Nieuwe hoog/laag-keuze in planner
U kunt op uw pensioendatum kiezen om eerst een periode een hoger pensioen te ontvangen en daarna levenslang een lager pensioen. Of andersom. Dat kon eerst alleen tot uw AOW-datum, maar vanaf 1 januari 2018 ook tot ná uw AOW-leeftijd (maximaal 10 jaar). Hierdoor kunt u uw pensioen nog meer aan uw persoonlijke omstandigheden aanpassen.

Sinds oktober is deze extra keuzemogelijkheid verwerkt in de pensioenplanner in MijnKLMPensioen. Bekijk meteen wat deze keuze voor uw pensioen kan betekenen.

Let op: als u deelnemer bent in de KHS-pensioenregeling kunt u geen gebruik maken van deze nieuwe variatiemogelijkheid.
 
Pensioen3daagse
Op 30 oktober en op 1 en 2 november vindt de jaarlijkse, landelijke Pensioen3daagse plaats, een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Op deze drie dagen wordt er bij verschillende instanties in het hele land extra aandacht besteed aan pensioen.

Wat kunt u doen tijdens deze dagen?
  • Op de website van de Pensioen3daagse vindt u handige tools die u inzicht geven in uw pensioen: check jouw pensioen!
  • Op MijnKLMPensioen kunt u 24 uur per dag inloggen en uw eigen opgebouwde en te bereiken pensioen bekijken. U kunt alle pensioenkeuzes uitproberen en ziet dan meteen wat voor invloed ze hebben op de hoogte van uw pensioen.
  • En u kunt gedurende deze drie dagen uiteraard ook terecht bij uw pensioenfonds met al uw pensioenvragen.

Hebt u daarna nog vragen of wilt u iets anders vragen over pensioen? Dan kunt u ons bereiken via pensioenservice@klmgrondfonds.nl of via 020 426 62 10. 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
DBC ook in 2017 toegekend
De deelnemersbijdragecompensatie (DBC) wordt ook in 2017 toegekend. Dit is besloten door de arbeidsvoorwaardelijke partijen. 
 
Door wijzigingen in de belastingwetgeving kan er sinds 2015 minder pensioen worden opgebouwd. De DBC maakt het mogelijk om een deel van deze verlaagde pensioenopbouw te compenseren. De DBC verhoogt namelijk het bedrag waarover u pensioen opbouwt (pensioengrondslag). De DBC die u op uw salarisstrook ziet, heeft geen effect op het nettosalaris, maar vormt wel onderdeel van de pensioengrondslag.

De DBC is voor 2017 8,75% van de netto pensioengrondslag. De DBC geldt voor pensioenopbouw tot maximaal € 103.317,-.

Wilt u meer weten over de DBC, neem dan contact op met KLM HR Shared Service Center via 020 649 00 30 of HRSSC@klm.com.
 
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.