‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Nieuws
 oktober 2017
In dit nummer:
1. Dekkingsgraad gestegen
2. Werkgevers brengen pensioen onder bij pensioenfonds
3. Hoog op ranglijst verantwoord beleggen
4. Is er nog wel geld in de pot als ik met pensioen ga?
De wereld om ons heen is constant in beweging. Zo ook van ons pensioenfonds. Met deze nieuwsbrief willen we je graag informeren over de huidige ontwikkelingen. 
Zo kan je lezen dat de dekkingsgraad weer iets is opgelopen, dat zowel de Volksbank als VIVAT in 2018 bij het pensioenfonds blijven en dat ons fonds ook dit jaar goed scoort met betrekking tot maatschappelijk verantwoord beleggen. Daarnaast geven we antwoord op de vraag die ons regelmatig, zeker door jongere deelnemers, wordt gesteld of er nog wel geld in de pot zit als zij met pensioen gaan.

Wil je meer weten? Heb je vragen? Of zijn er onderwerpen die je graag in de nieuwsbrief wilt terugzien? Laat het ons weten. Mail naar info@pensioenfondssnsreaal.nl of bel 073 - 683 24 02.
 
 
Dekkingsgraad per 30 september 2017 gestegen naar 115,5%
De nominale dekkingsgraad (gebaseerd op DNB UFR curve) is in september gestegen en bedraagt op 30 september 2017 115,5%.
Lees verder
Delen
Werkgevers brengen pensioen ook in 2018 onder bij pensioenfonds
Zowel de Volksbank als VIVAT hebben bij het pensioenfonds aangegeven dat zij in 2018 de pensioenregeling weer bij het pensioenfonds zullen onderbrengen. 
Aan het eind van dit jaar lopen de huidige afspraken over de pensioenregeling tussen werkgevers en de vakbonden af. Tegelijkertijd eindigt dan ook de overeenkomst die de werkgevers met het pensioenfonds hebben gesloten.
Lees verder
Delen
Pensioenfonds SNS REAAL wederom hoog op ranglijst verantwoord beleggen
In het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) naar verantwoord beleggen door pensioenfondsen voert Pensioenfonds SNS REAAL ook dit jaar de lijst aan van kleinere pensioenfondsen, samen met Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Ahold pensioenfonds.
In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft VBDO in samenwerking met “Morningstar” de pensioenfondsen beoordeeld door middel van het toekennen van sterren.

De best presterende fondsen, Zorg en Welzijn, ABP, Bouw, BPL (landbouw) en woningbouwcorporaties hebben een score van 4 van de maximaal toe te kennen 5 sterren behaald. Aan Pensioenfonds SNS REAAL zijn 3-sterren toegekend.
Lees verder
Delen
 
Is er nog wel geld in de pot als ik met pensioen ga?
Regelmatig krijgen we van (met name jongere) deelnemers de vraag of er nog wel genoeg geld is als zij met pensioen gaan. Is de pensioenpot dan niet al leeg?
Ook in de workshops die we afgelopen voorjaar hebben georganiseerd, werd deze vraag regelmatig gesteld. Dit is blijkbaar iets wat iedereen bezighoudt.  Hoe zit het nu eigenlijk?

Als we deze vraag willen beantwoorden, lopen we het risico dat we een heel technisch verhaal gaan vertellen. En dat is nu precies wat we niet willen. Daarom een uitleg op hoofdlijnen.
Lees verder
Delen
 
Contact
Postbus 123
1180 AC Amstelveen
Telefoon:
Website:
E-mail:
Over SNS REAAL Pensioenfonds
Pensioenfonds SNS REAAL regelt het pensioen voor medewerkers van de Volksbank N.V., VIVAT N.V. Stichting Beheer SNS REAAL en Stichting Fonds 21