Maandelijks pensioennieuws
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
september 2017
 
 
Beleidsdekkingsgraad weer gestegen
De beleidsdekkingsgraad bij Algemeen Pensioenfonds KLM was eind augustus 2017 hoger dan de maand ervoor. Eind juli 2017 was de beleidsdekkingsgraad nog 110,3%; eind augustus 2017 was deze 111,4%.
De maandelijkse nominale dekkingsgraad laat een daling zien. Eind juli 2017 was de maandelijkse nominale dekkingsgraad 117,2%; eind augustus 2017 was deze 115,5%.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Deelnemersonderzoek afgerond
In juli en augustus heeft het pensioenfonds een online deelnemersonderzoek uitgevoerd. We hebben een grote groep mensen per e-mail of brief uitgenodigd om hun mening te geven over de dienstverlening en de communicatie van het pensioenfonds. 

We willen iedereen die heeft meegedaan hartelijk bedanken voor de tijd en moeite. Zodra de resultaten bekend zijn delen we deze via de website en in de Focus.
 
Onder de deelnemers hebben we tien dinerbonnen verloot. Zij krijgen persoonlijk bericht.
 
Hoe zeker is uw pensioen nou eigenlijk?
U bouwt pensioen op of krijgt een pensioenuitkering van het pensioenfonds. Aan het opbouwen van pensioen zijn risico's verbonden. Denk aan de lage rente, tegenvallende beleggingsresultaten of de toenemende levensverwachting.
Uw pensioen kan bijvoorbeeld mogelijk niet verhoogd (geïndexeerd) worden, doordat het pensioenfonds dat niet kan betalen. Als het heel slecht gaat met het fonds, dan kan zelfs een verlaging van uw pensioen een noodzakelijke maatregel zijn.
In het Pensioen 1-2-3 leggen we dit uit. Kijk onder het kopje "Hoe zeker is uw pensioen?".
 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Komt u naar een PIZ-dag?
Begin oktober organiseren we weer Pensioen In Zicht-dagen. Bent u van plan om binnen twee jaar met pensioen te gaan en wilt u meer informatie? Meld u dan aan voor dinsdag 3 oktober of donderdag 12 oktober. Wees er snel bij, want beide dagen zitten al aardig vol.
 
Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op onze website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Wat als u (deels) arbeidsongeschikt raakt?
Natuurlijk hoopt u uw hele leven gezond en fit te blijven, maar het kan iedereen overkomen: arbeidsongeschikt raken. Gelukkig is er voor uw pensioen dan het één en ander geregeld.
Als u arbeidsongeschikt wordt, hebt u recht op (gedeeltelijke) voortzetting van uw pensioenopbouw zonder dat u daar zelf nog premie voor betaalt. Ook hebt u recht op een arbeidsongeschiktheidspensioen. 
Wilt u precies weten wat arbeidsongeschiktheid voor uw pensioen kan betekenen? Kijk dan eens op de website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Volgt u ons al op social media?
Wist u dat wij te vinden zijn op Facebook en Twitter? We delen daar nieuws, achtergrondinformatie en tips.

Al bijna 1.300 mensen volgen ons en krijgen zo op een leuke en makkelijke manier informatie over hun pensioen.

Volgt u ons ook?




 
Pensioen3daagse 2017
Van 31 oktober tot en met 2 november vindt de jaarlijkse Pensioen3daagse plaats, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Drie dagen lang kunt u bij allerlei organisaties, zoals uw pensioenfonds of een verzekeraar, terecht met vragen over uw pensioen. 

Wilt u nu alvast weten wat u moet doen voor uw pensioen? Doe dan de test op de website van Wijzer in geldzaken. 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.