Een relatie beëindigen kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw pensioen. 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
augustus 2017
 
 
 
Uw vernieuwde Cabine Pensioenregeling
De formaliteiten zijn achter de rug. De vernieuwde pensioenregeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016. Achter de schermen is uw fonds hard aan het werk om de nieuwe regeling te verwerken in de administratie.

In september ontvangt u een brief met meer concrete informatie over de wijzigingen. In een aparte brief krijgt u dan ook informatie over de vernieuwde NAP-regeling.
Lees meer over de vernieuwde pensioenregeling
 
 
 
 
 
Uit elkaar? 
Maak afspraken over uw pensioen
Vakantie is goed voor....uw relatie? Soms wel. Dan is de vakantie aanleiding voor een huwelijksaanzoek. Soms niet. Na een zomervakantie besluiten mensen vaker dan gemiddeld om hun relatie te beëindigen. Uit elkaar gaan heeft gevolgen voor uw pensioen. Maak daarom goede afspraken over de verdeling van uw pensioen.
Lees meer over de gevolgen voor uw pensioen
 
 
 
 
 
Kom ook naar Cabine Pensioenplein!
12, 13 en 14 september

Wat houdt de vernieuwde Cabine pensioenregeling in? Hoe staat uw fonds er financieel voor? Hoe ziet uw persoonlijke pensioenplaatje eruit? In één ochtend of middag krijgt u een complete pensioenupdate.

We hebben al bijna 400 aanmeldingen. Alle middagen zijn intussen vol, maar we hebben nog plek in de ochtenden. Komt u ook?

Online aanmelden
 
 
 
 
 
Verschil tussen eindloon- en middelloonregeling?
Uw pensioenfonds voert zowel een eindloon- als een middelloonregeling uit. Een veelgestelde vraag is wat daartussen het verschil is.

In een eindloonregeling is de pensioenopbouw gebaseerd op het laatstverdiende salaris. Uw laatste salaris bepaalt dus de totale hoogte van uw pensioen. Bij een middelloonregeling is het pensioen dat u opbouwt daarentegen gebaseerd op uw gemiddelde salaris. Elk jaar bouwt u een deel pensioen op. Bij pensionering worden al die delen bij elkaar uitgekeerd.
Lees welke verschillen er nog meer zijn
 
 
 
 
 
Bent u gedeeltelijk met pensioen?
Sinds augustus kunt u dan gebruik maken van de Pensioenplanner in MijnKLMPensioen. Naast het inzien van digitale documenten kunt u nu ook met de Pensioenplanner uw toekomstige pensioen berekenen. Dat is handig, want voor het deel dat u werkt, bouwt u nog pensioen op. Voor dat pensioen kunt u keuzes maken en in de planner direct zien wat dat betekent voor de hoogte van uw pensioen.
Log in op MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
Hoe staat uw fonds er financieel voor?
De beleidsdekkingsgraad is eind juli 2017 opnieuw gestegen naar 107,8%. Eind december 2016 was de beleidsdekkingsgraad 100,0%. Dat is dus een stijging van 7,8%.

Omdat de toekomst onzeker is, moet het pensioenfonds echter een buffer hebben van 27,9%. Zo zorgen we ervoor dat we ook bij financiële tegenvallers iedereen een pensioen kunnen uitbetalen.
Lees meer over de financiële positie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.