Een nieuw blog, een nieuwe Focus en een stijgende dekkingsgraad
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
augustus 2017
 
 
Blog: Komt uw pensioen al in zicht?
Het pensioenfonds organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor bijna-gepensioneerden, de zogeheten Pensioen In Zichtdagen

Luuk van Tol, manager pensioenservice, schrijft erover in zijn nieuwste blog.
 
Als u zich aan het voorbereiden bent op uw pensioen, is het een goed idee om langs te komen op één van deze dagen. De volgende bijeenkomsten staan gepland voor dinsdag 3 en donderdag 12 oktober. Meld u direct aan.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
De beleidsdekkingsgraad stijgt
Vanaf januari 2017 is de beleidsdekkingsgraad aan het stijgen. Eind januari was deze nog 104,1%, eind juli 2017 is de beleidsdekkingsgraad 110,3%. Lees in het artikel hieronder hoe de dekkingsgraad precies wordt berekend.
 
Het is goed nieuws dat de beleidsdekkingsgraad stijgt, maar hij moet nog verder stijgen: naar 124,6%. Dat is de vereiste dekkingsgraad.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Hoe berekenen we de dekkingsgraad?
De dekkingsgraad is de verhouding tussen ons vermogen en onze verplichtingen. Op het plaatje ziet u dat ons vermogen per eind juli 2017 8,36 miljard bedraagt. De verplichtingen (alle te betalen pensioenen, nu en in de toekomst) zijn 7,13 miljard euro.

8,36 gedeeld door 7,13 is 1,172. 
De nominale, maandelijkse dekkingsgraad is per eind juli 2017 dus 117,2%. 

De beleidsdekkingsgraad is eind juli 110,3%. Dit is het gemiddelde van de nominale dekkingsgraden in de 12 maanden ervoor. De beleidsdekkingsgraad is belangrijk voor beleidsbeslissingen. 

Meer weten over de dekkingsgraad? Lees dan de informatie op onze website.

 
 
Hebt u de nieuwste Focus al gelezen?
Als u een actieve deelnemer of gepensioneerde bent, dan hebt u eind vorige week de nieuwste Focus in de brievenbus gehad. Deze Focus staat traditiegetrouw helemaal in het teken van het jaarverslag. We blikken terug op 2016 en kijken vooruit naar 2017 en verder.

In de Focus leest u onder andere een interview met bestuursleden Maarten Stienen en Gerard Lagendaal over de tien wegwijzers voor beleggen, het betrekken van jongeren bij pensioen en over een eventuele nieuwe pensioenregeling. Verder hebben we informatie over de financiële situatie op een rij gezet en vindt u belangrijke feiten en cijfers uit 2016 terug in een infographic.

Hebt u de Focus niet ontvangen of leest u hem liever digitaal? U vindt hem op onze website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Einde relatie & uw pensioen
Het einde van een relatie heeft gevolgen voor het pensioen dat u hebt opgebouwd en dus ook voor het pensioen dat u in de toekomst ontvangt. 

Of u nu getrouwd was, een geregistreerd partnerschap had of samenwoonde, het is goed om u even te verdiepen in de mogelijke gevolgen van uit elkaar gaan.

Op de website hebben we alle informatie voor u op een rij gezet.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.