Vernieuwde Cabine Pensioenregeling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
augustus 2017
 
 
 
Vernieuwde Cabine Pensioenregeling goedgekeurd 
Het bestuur van uw pensioenfonds heeft formeel de opdracht aanvaard om de vernieuwde Cabine Pensioenregeling uit te voeren. De belastingdienst heeft de nieuwe pensioenafspraken getoetst en vastgesteld dat deze passen binnen de wettelijke kaders. Hiermee is aan de laatste voorwaarde voldaan, waarna alle partijen de overeenkomst ondertekend hebben.

De pensioenregeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 voor cabinepersoneel van KLM en KLC. 
Lees over de vernieuwde Cabine Pensioenregeling
 
 
 
 
 
Wat gaat er op hoofdlijnen veranderen?
De financiering en de inhoud van de pensioenregeling zijn gewijzigd.

Financiering van de regeling
De vernieuwde regeling is een zogenaamde Collective Defined Contribution (CDC) pensioenregeling. Dit is een pensioenregeling met een vaste premie. KLM betaalt deze vaste premie jaarlijks aan het pensioenfonds. Er bestaat voor KLM geen verplichting meer om bij tekorten extra premie te betalen. In ruil daarvoor betaalt KLM een hogere vaste premie. Bij overschotten krijgt KLM geen korting op de premie.

Inhoud van de regeling
U gaat meer pensioen opbouwen omdat de grondslag voor pensioenopbouw wordt verhoogd.
Lees verder
 
 
 
 
 
Wat betekent dit voor u?
Meer pensioenopbouw doordat:
  • uw salaris verhoogd is met de levensloopbijdrage van 6%
  • de zogenaamde deelnemersbijdragecompensatie (DBC) ook meetelt voor uw pensioenopbouw
Daarnaast is het mogelijk om meer pensioen bij te sparen in de Netto Aanvullende Pensioenregeling (NAP).

Verschuiving van risico
Als het pensioenfonds een langdurig tekort heeft of de premie voor een bepaald jaar niet toereikend is, dan is dit voor risico van deelnemers. In het uiterste geval wordt dan de hoogte van het pensioen aangepast. De kans hierop neemt niet toe door de hogere premie die KLM betaalt.
Meer over de vernieuwde Cabine Pensioenregeling
 
 
 
 
 
Wat gaat u hier nu van merken?
De vernieuwde basispensioenregeling wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 ingevoerd. Op uw salarisstrook van augustus ziet u al wel een aantal wijzigingen. In de komende maanden werkt uw pensioenfonds achter de schermen aan de benodigde aanpassingen om uw pensioenopbouw met terugwerkende kracht te verhogen. Dit is een grote operatie. U krijgt van ons bericht wanneer u uw actuele pensioensituatie in MijnKLMPensioen kunt bekijken.

In de vernieuwde NAP-regeling kunt u vanaf 1 januari 2018 onder voorwaarden gaan inleggen tot 100% van uw netto salaris. Ter vergelijking: in de huidige regeling mag u maandelijks 2% premie van uw netto pensioengrondslag inleggen. U ontvangt in september 2017 een brief met uitgebreide uitleg over de vernieuwde NAP-regeling.
 
 
 
 
 
Vragen?
Lees voor meer informatie de veel gestelde vragen en antwoorden op de website. U kunt ons ook op werkdagen tussen 8.30 -17.00 uur bereiken via 020 426 62 30 of via pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag.
Veelgestelde vragen en antwoorden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.