Hebt u uw UPO al bekeken?

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Bekijk hier de online versie
Uitschrijven
 
Staples Pensioenfonds
Nieuws
Uitgave 1 | jaargang 2 | augustus 2017
IN DIT NUMMER:
1. Uw UPO is verstuurd
2. Plan uw pensioen
3. Totaaloverzicht van uw pensioen
4. Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?
5. Terugblik op 2016
6. Wat is uw mening?
7. Laat uw e-mailadres achter
Hebt u uw UPO al bekeken?
Kort geleden is uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bezorgd. Per post of digitaal in MijnStaplesPensioen. Hebt u uw UPO al geopend en gelezen?
Zo niet, doe dat dan snel! Dan weet u hoe uw pensioen ervoor staat en kunt u eventueel actie ondernemen. Kijk voor extra informatie bij het UPO op onze website.

Hebt u nog vragen na het lezen van uw UPO? En hebt u interesse in een informatiebijeenkomst of spreekuur over uw pensioen? Laat het ons dan weten per telefoon of e-mail. Bij voldoende aanmeldingen gaan we iets organiseren.
 
Meer inzicht in keuzes rondom uw pensioen?
Wilt u weten welke keuzes u kunt maken rondom uw pensioen? Bent u benieuwd welke invloed die keuzes hebben op uw pensioen?
Log dan eens in op MijnStaplesPensioen. Daarin kunt u verschillende keuzes uitproberen. U ziet meteen wat het voor uw pensioen betekent om bijvoorbeeld eerder te stoppen, of juist langer door te werken. Zo krijgt u een beter beeld van uw pensioen later.
Ga naar MijnStaplesPensioen
   
Hebt u nog andere pensioenen?
Hebt u bij andere werkgevers gewerkt? Dan hebt u daar mogelijk ook pensioen opgebouwd. U kunt dit nagaan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Dit is een website van de overheid waarop u al uw opgebouwde pensioenen kunt vinden. Hier ziet u ook wat u aan AOW kunt verwachten.
Bouwt u ook pensioen op in de Beschikbare Premieregeling? Dat bedrag staat niet op Mijnpensioenoverzicht.nl. U kunt dit wel zien in MijnStaplesPensioen.
Ga naar MijnPensioenoverzicht
   
Hoe staat uw pensioenfonds er financieel voor?
De beleidsdekkingsgraad is voor de zevende maand op rij gestegen. Eind 2016 was de dekkingsgraad nog 111,9%, eind juli was deze 118%. 
Extra goed nieuws is dat de beleidsdekkingsgraad sinds juni 2017 boven de vereiste dekkingsgraad ligt.
Dat betekent dat het pensioenfonds weer genoeg buffers heeft om een onverwachte daling van het vermogen op te vangen.

Op dit moment is er nog een herstelplan van kracht. Het fonds heeft een herstelplan moeten indienen bij De Nederlandsche Bank omdat de beleidsdekkingsgraad vorig jaar niet hoog genoeg was.
Als het herstel doorzet, en de beleidsdekkingsgraad eind december 2017 nog steeds boven de vereiste dekkingsgraad ligt, dan is het pensioenfonds uit herstel. Dat betekent dat er geen herstelplan meer van kracht is.
Lees verder
   
Terugblik op 2016:
Het jaarverslag van Stichting Pensioenfonds Staples is gepubliceerd. De conditie van het fonds is op peil, concludeert het bestuur. Zowel financieel als qua governance. 
Benieuwd wat er in een jaar allemaal gebeurt bij een pensioenfonds en wat er wordt besproken? Lees dan het verkorte jaarverslag, dat eind augustus bij u op de mat valt. De digitale versie is nu al beschikbaar op de website van het pensioenfonds. Daar vindt u ook het volledige jaarverslag.
Verkort jaarverslag

Volledig jaarverslag   
Wij zijn benieuwd naar uw mening
Begin september start het pensioenfonds met een deelnemersonderzoek. Wij zijn benieuwd naar uw mening over de communicatie en dienstverlening van het pensioenfonds. Wat gaat er goed? En wat kan er beter?
Als u in de steekproef zit, dan ontvangt u een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek via e-mail of per post. Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. TNS NIPO voert het onderzoek uit. Resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt en aan het pensioenfonds teruggekoppeld.

Alvast bedankt voor uw medewerking!
7  
Geef uw e-mailadres door via MijnStaplesPensioen
Wilt u een e-mail ontvangen als er digitale post voor u klaar staat? Geef dan uw e-mailadres aan ons door via MijnStaplesPensioen. Doet u dit niet, dan ontvangt u van ons een brief wanneer informatie voor u klaar staat in MijnStaplesPensioen.
Hebt u uw e-mailadres al doorgegeven? Controleer dan of deze nog klopt. U kunt altijd uw e-mailadres wijzigen.
Log in en laat uw e-mailadres achter
 
Contact
pensioenservice@pensioenfondsstaples.nl
+ 31 20 4266 320
www.pensioenfondsstaples.nl
Over Pensioenfonds Staples

Pensioenfonds Staples verzorgt de pensioenregeling voor medewerkers van Staples en aangesloten ondernemingen die voor 1 januari 2015 al deelnamen aan de pensioenregeling van het fonds. Het fonds wil voor alle belanghebbenden een duurzaam en betrouwbaar pensioenfonds zijn. Daarom voert het bestuur een solide financieel beleid en toetst het of afspraken voldoen aan wet- en regelgeving. Het pensioen is niet alleen een voorziening voor uw oude dag. Mocht u iets overkomen, dan voorziet een pensioenregeling gewoonlijk ook in een voorziening voor uw partner. Ook als u arbeidsongeschikt raakt, is in uw pensioenregeling een voorziening opgenomen die er in bepaalde gevallen voor zorgt dat u wel pensioen blijft opbouwen. 

Mijn gegevens  -  Stuur door naar een vriend  -  Uitschrijven