Verbeterde financiële positie bij uw pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
juli 2017
 
Hebt u al meegedaan aan het deelnemersonderzoek?
Op dit moment loopt er een deelnemersonderzoek onder een groep deelnemers van het pensioenfonds. Hebt u een uitnodiging voor deelname gehad, maar hebt u nog niet meegedaan? Neem dan nu even 10 minuten de tijd om een aantal vragen te beantwoorden en help ons zo om onze dienstverlening te verbeteren.

Om mee te doen logt u in met uw persoonlijke wachtwoord. Dit wachtwoord vindt u in uw uitnodiging.

Alvast bedankt!
 
Extra variatiemogelijkheid hoogte ouderdomspensioen
U kunt de hoogte van uw pensioen vanaf uw pensioendatum laten variëren. Zo kunt u uw pensioen tijdelijk verhogen. Op dit moment is deze constructie alleen mogelijk als u eerder met pensioen gaat dan uw AOW-leeftijd. 
 
Naast deze mogelijkheid kunt u er vanaf 1 januari 2018 voor kiezen om gedurende een aantal jaren na pensioeningang, dus ook tot na de AOW-leeftijd, een hoger pensioen te ontvangen en daarna levenslang een lagere uitkering. 
 
U kunt gebruik maken van deze nieuwe keuzemogelijkheid als uw pensioen ingaat vanaf 1 januari 2018.
 
Blog: de stijgende lijn
In het nieuwste blog van de vicevoorzitters praten zij over de stijgende lijn in de financiële positie van het pensioenfonds.
In het afgelopen half jaar is het vermogen gegroeid, de rente liep op en de dekkingsgraad is gestegen. Het sentiment op de financiële markten was positief.
Naast een terugblik op de afgelopen maanden, kijken de vicevoorzitters ook alvast vooruit naar het derde kwartaal.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 


Hoe staat uw pensioenfonds er financieel
voor?
Voor de zesde maand op rij is de beleidsdekkingsgraad gestegen, naar 109% eind juni 2017. Dat is positief, maar het moet nog beter. Als er precies genoeg geld is om alle pensioenen, nu en in de toekomst, te betalen, dan is de dekkingsgraad 100%. Omdat de toekomst onzeker is, moet het pensioenfonds een buffer hebben van 24,7%. Zo zorgen we ervoor dat we ook bij financiële tegenvallers iedereen een pensioen kunnen uitbetalen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Is ons beleid houdbaar?
Het Algemeen Pensioenfonds KLM heeft kort geleden een haalbaarheidstoets uitgevoerd. De haalbaarheidstoets geeft inzicht in de samenhang tussen de financiële opzet, het verwachte pensioenresultaat en de risico’s die daarbij gelden.

Petra Silven, Senior Klantmanager Actuariaat bij Blue Sky Group, was betrokken bij het uitvoeren van de toets. Op de website vertelt zij hierover.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Terugblik op 2016: op weg naar verbetering
Het jaarverslag 2016 van Stichting Algemeen Pensioenfonds KLM is gepubliceerd.
Het pensioenfonds kreeg te maken met meerdere bestuurlijke en financiële uitdagingen. De financiële positie verslechterde in 2016 en het fonds moet aan steeds zwaardere eisen voldoen. Het bestuur werkte er in 2016 hard aan om belangrijke verbeteringen te kunnen realiseren in 2017. 

De eerstvolgende Focus, die alle deelnemers en gepensioneerden in augustus ontvangen, staat geheel in het teken van het jaarverslag. We geven uitleg bij de ontwikkelingen bij het pensioenfonds en u vindt er achtergrondverhalen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Wisselingen in het bestuur
In juli zijn er een aantal wijzigingen geweest binnen het bestuur van Stichting Algemeen Pensioenfonds KLM. Marianne Meijer-Zaalberg is benoemd als vertegenwoordiger van de pensioengerechtigden. Zij is de opvolger van Henny Essenberg, die is afgetreden als bestuurslid. Het bestuur bedankt Henny Essenberg hartelijk voor zijn inzet de afgelopen jaren.

Hans de Roos is benoemd als vicevoorzitter. Hij zal Gerard Lagendaal opvolgen.

Verder zijn er op dit moment twee ‘toehoorders’ bij het bestuur: Henk Bosscher en Huub van den Dungen. Zij treden in de toekomst toe tot het bestuur.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.