Cabine Pensioenplein 2017, komt u ook?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
juli 2017
 
 
 
Waar staan we nu met de nieuwe pensioenregeling?
Het bestuur van het pensioenfonds en de arbeidsvoorwaardelijke partijen (KLM en vakverenigingen) zijn nog in gesprek over de laatste openstaande punten.

Pas na aanvaarding van de uitvoering van de nieuwe regeling door het bestuur en na goedkeuring door de belastingdienst wordt de vernieuwde cabine pensioenregeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingevoerd. Tot die tijd blijft de huidige pensioenregeling van kracht. Wij houden u van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte via onze website en NWSflits. 
 
 
 
 
 
Hoe staat uw pensioenfonds er financieel voor?
Voor de vierde maand op rij is de beleidsdekkingsgraad gestegen, naar 106,3% eind juni 2017. Dat is positief, maar het moet beter. Als er precies genoeg geld is om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen, dan is de dekkingsgraad 100%. Omdat de toekomst onzeker is, moet het pensioenfonds een buffer hebben van 27,7%. Zo zorgen we ervoor dat we ook bij financiële tegenvallers iedereen een pensioen kunnen uitbetalen. 
Lees meer over de financiële positie en het 2e kwartaalbericht van 2017
 
 
 
 
 
MijnKLMPensioen nu voor alle deelnemers toegankelijk
Ontvangt u een ouderdoms-, nabestaanden- of wezenpensioen? Dan kunt u sinds kort ook inloggen op MijnKLMPensioen. We hebben uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2017 digitaal voor u klaargezet in MijnKLMPensioen. Gemakkelijk te downloaden en altijd bij de hand. We zullen steeds vaker digitaal met u communiceren. U ontvangt een e-mail zodra er digitale post voor u klaarstaat. Inloggen doet u met uw DigiD.
Log in op MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
Enthousiaste pensioenambassadeurs gezocht
Voor het twintigste Pensioen Informatie Team (PIT20) zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten.

Wilt u zich eens verdiepen in pensioen en bent u op zoek naar een leuke nevenactiviteit voor naast het vliegen?

Word dan pensioenambassadeur voor uw pensioenfonds en help mee collega’s bewust te maken van hun pensioen.
Meld u aan voor PIT20
 
 
 
 
 
Cabine Pensioenplein 2017
12, 13 en 14 september
Kies een ochtend of een middag voor uw pensioen. Maak samen met een pensioenmentor uw persoonlijke pensioenplaatje. Hoor van het bestuur hoe het pensioenfonds ervoor staat. Ontmoet collega's bij een lekker hapje en drankje.

Eind juli ontvangt u een uitnodiging. Komt u ook?
 
 
 
 
 
Hoe zeker is uw pensioen nou eigenlijk?
U bouwt pensioen op of krijgt een pensioenuitkering van het pensioenfonds. Aan het opbouwen van pensioen zijn risico's verbonden. Denk aan de lage rente, tegenvallende beleggingsresultaten of de toenemende levensverwachting. Uw pensioen kan daardoor bijvoorbeeld niet verhoogd (geïndexeerd) worden doordat het fonds dat niet kan betalen. Als het heel slecht gaat met het fonds, dan kan zelfs een verlaging van uw pensioen een noodzakelijke maatregel zijn. In het Pensioen 1-2-3 wordt dit uitgelegd.
Lees meer 
 
 
 
 
 
Nieuwe Focus op de deurmat
In de nieuwe Focus van juli staat de KLM-familie De Rhoter centraal. Janet en haar twee broers en schoonzussen vliegen al jaren met veel plezier voor KLM. In de nieuwe rubriek over Vermogensbeheer een interview met Peter Bajema, die vertelt over het werk van zijn afdeling bij Blue Sky Group. Wilt u weten wat wel of niet indexeren betekent voor uw pensioen? Dat leest u in de nieuwe Focus. Natuurlijk vindt u ook weer actuele informatie over de financiële positie van het pensioenfonds, veelgestelde vragen en een aantal actualiteiten.
Bekijk de nieuwe Focus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.