PIT19 van start  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
mei 2017
 
 
 
Op weg naar de nieuwe pensioenregeling
Waar staan we nu?
Het bestuur heeft op 18 mei nog geen besluit kunnen nemen over de goedkeuring van de uitvoering van de nieuwe cabine pensioenregeling.
In de komende weken
vindt verder overleg plaats met KLM en de vakverenigingen over de laatste openstaande punten, met als doel om voor 1 juli een besluit te kunnen nemen.

Wat zijn de volgende stappen?

Pas na aanvaarding van de uitvoering van de nieuwe regeling door het bestuur en na goedkeuring door de externe accountant en belastingdienst, wordt de vernieuwde cabine pensioenregeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingevoerd. Tot het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld, blijft de huidige pensioenregeling van kracht. Wij houden u van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte via onze website en NWSflits.

 
 
 
 
 
Nieuw PIT-team in de startblokken
Op maandag 22 en dinsdag 23 mei zijn tien nieuwe PIT-ers volgestopt met pensioenkennis. Ze weten nu waar je aan moet denken als je uit elkaar gaat of als je eerder of later met pensioen wilt. En ze kunnen je uitleggen waar je kunt vinden hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Samen met 50 andere PIT-ers zijn ze vanaf nu op de route beschikbaar voor als jij een pensioenvraag hebt.
Dit zijn ze: PIT19
 
 
 
 
 
Over een jaar met pensioen? Kom 4 juli naar de Pensioen In Zichtdag!
Wat krijgt u tijdens deze dag?
  • informatie over uw keuzemogelijkheden bij pensionering, zoals de verhouding ouderdoms- en partnerpensioen, het voortzetten van uw Anw-hiaatverzekering en hoog-/laagpensioen;
  • de laatste actualiteiten;
  • en gelegenheid voor een persoonlijk gesprek over uw pensioen.
U en uw partner zijn van harte welkom!
Aanmelden voor 4 juli
 
 
 
 
 
Stijging kosten door BTW-plicht
Vanaf 2017 is het pensioenfonds verplicht om 21% BTW te betalen over de kosten voor de pensioenuitvoering. Tot en met 2016 waren de werkzaamheden voor de pensioenuitvoering vrijgesteld van BTW-heffing. De belastingdienst heeft deze vrijstelling ingetrokken vanwege Europese regels.

Door deze maatregel stijgen onze uitvoeringskosten dus flink. Wat betekent dit voor u? Deze stijging heeft geen directe gevolgen voor de opbouw en uitbetaling van uw pensioen. Voor het pensioenfonds heeft het wel gevolgen, er blijft minder geld over om mee te beleggen.
 
 
 
 
 
Hoe staat het fonds er financieel voor?

De beleidsdekkingsgraad is per eind april 2017 weer iets gestegen naar 103,9% (gemiddelde van mei 2016 tot en met april 2017). De maandelijkse nominale dekkingsgraad per eind april 2017 is 112,1%. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het vermogen en de verplichtingen van het pensioenfonds. 

Het geld dat het pensioenfonds heeft (pensioenvermogen) is iets hoger dan het geld dat het pensioenfonds moet hebben om de pensioenen nu en in de toekomst te betalen (pensioenverplichtingen). Dat is goed, maar het moet beter. Om zeker te zijn dat alle pensioenen in de toekomst betaald kunnen worden.

Daarom is de kans op indexatie (verhoging van de pensioenuitkeringen in lijn met de stijging van de prijzen) in de komende vijf jaar klein. Het verlagen (korten) van de pensioenuitkeringen is op dit moment niet aan de orde.

Overzicht dekkingsgraden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.