Op weg naar de nieuwe pensioenregeling  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
april 2017
 
 
 
Op weg naar de nieuwe pensioenregeling
Waar staan we nu?
In de bestuursvergadering van 7 april is besproken of, en op welke wijze, de nieuwe pensioenregeling door het pensioenfonds kan worden uitgevoerd. In de komende weken vindt een verdere toetsing plaats met KLM en de vakverenigingen over de laatste openstaande punten.
Op 18 mei staat de goedkeuring van de uitvoering van de nieuwe cabine pensioenregeling op de agenda.


Wat zijn de volgende stappen?
Pas na aanvaarding van de uitvoering van de nieuwe regeling door het bestuur en na goedkeuring door de externe accountant en belastingdienst, wordt de vernieuwde cabine pensioenregeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingevoerd. Tot het moment dat de opschortende voorwaarden zijn vervuld, blijft de huidige pensioenregeling van kracht.
 
 
 
 
 
Gescheiden? Geef het door!
Bent u gescheiden? Of is uw samenlevingsovereenkomst beëindigd? Dat kan gevolgen hebben voor uw ouderdomspensioen en/of nabestaandenpensioen. Het is belangrijk dat u gemaakte afspraken aan ons doorgeeft. Dit kan ook nog twee jaar na uw scheidingsdatum. Op de website leest u precies wat en wanneer u iets aan ons door moet geven.
Meer informatie
 
 
 
 
 
Bijna met pensioen? Kom naar de Pensioen In Zichtdag!
Gaat u binnen een jaar met pensioen. Kom dan op 4 juli naar de eerstvolgende Pensioen In Zichtdag. Hier krijgt u antwoord op vragen als: welke keuzes kunt u maken? En waar moet u rekening mee houden als u straks uit dienst gaat?

Uw partner is ook van harte welkom.
Geef u op voor de Pensioen In Zichtdag
 
 
 
 
 
Hoe staat uw pensioenfonds er financieel voor?

Pensioenvermogen eind maart 2017 iets hoger dan de pensioenverplichtingen
Het geld dat het pensioenfonds heeft, noemen we pensioenvermogen. Het geld dat een pensioenfonds nu en in de toekomst moet uitkeren, wordt ook wel pensioenverplichtingen genoemd. De verhouding tussen vermogen en verplichtingen wordt in de beleidsdekkingsgraad weergegeven. Als het vermogen net zo groot is als de verplichtingen, is er precies genoeg geld om alle uitkeringen nu en in de toekomst te betalen. De beleidsdekkingsgraad is dan 100%. Hoe hoger de beleidsdekkingsgraad, hoe beter. Eind maart 2017 is de beleidsdekkingsgraad 103,0%.
 
Het moet nog beter
Vanuit de overheid moeten er extra reserves zijn. Dit om zeker te zijn dat alle pensioenen in de toekomst betaald kunnen worden. We moeten het vermogen dus nog verder laten groeien.

Kans op indexatie klein
De kans op indexatie (verhoging van de pensioenuitkeringen in lijn met de stijging van de prijzen) is de komende vijf jaar klein. Het verlagen (korten) van de pensioenuitkeringen is op dit moment niet aan de orde. 

Lees meer
 
 
 
 
 
Met DigiD in MijnKLMPensioen
Hebt u al een keer ingelogd in MijnKLMPensioen met DigiD? Inmiddels hebben al bijna 1800 collega's met hun DigiD naar hun pensioen in de planner gekeken.
Log in met DigiD
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op mijn.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.