onderweg naar nieuwe pensioenregeling  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
maart 2017
 
 
 
Onderweg naar de nieuwe pensioenregeling
Waar staan we nu?
Begin maart heeft het bestuur gereageerd op het nieuwe pensioenprotocol. Het bestuur heeft een terugkoppeling gegeven met de eerste bevindingen aan de arbeidsvoorwaardelijke partijen. In de bestuursvergadering van 24 maart is besproken:
  • de reactie van KLM en de vakverenigingen op de opmerkingen van het bestuur over het pensioenprotocol;
  • de fondsdocumenten (uitvoeringsovereenkomsten en reglementen);
  • een aantal kwantitatieve analyses (ALM studie en haalbaarheidstoets).
Wat zijn de volgende stappen?
Nu vindt verder overleg en onderzoek plaats op een aantal belangrijke openstaande punten. Op de bestuursvergadering van 7 april staat de nieuwe regeling opnieuw op de agenda.
Lees het volledige bericht op de website
 
 
 
 
 
Geef uw e-mail door
3.435 collega's ontvangen voortaan een e-mail in plaats van een brief als er digitale post is van het pensioenfonds. Wilt u dat ook? Log dan in op MijnKLMPensioen.
Ga bovenin het scherm naar 'wijzig instellingen', check uw e-mailadres en sla uw voorkeur op bij 'instelling aanpassen'. 
MijnKLMPensioen log in
 
 
 
 
 
Hoe staat het fonds ervoor?
De beleidsdekkingsgraad is de graadmeter voor de financiële positie van het fonds. De beleidsdekkingsgraad is per eind februari 2017 gestegen naar 102%. De eis vanuit de overheid is een beleidsdekkingsgraad van 127,2%. Daarom heeft het bestuur in maart 2017 opnieuw een herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank.
Overzicht dekkingsgraden
 
 
 
 
 
Pensioenspreekuur
Al ruim 50 collega's kwamen naar het pensioenspreekuur. 'Iedereen is na een uur blij te weten hoe het precies zit met hun pensioen', zegt Monique. U kunt een afspraak maken met Monique of één van de andere pensioenmentoren.
Op woensdag en donderdag van 9.30-10.30 uur en
van 10.45-11.45 uur.
Maak een afspraak
 
 
 
 
 
Instappen NAP? Dat kan voor 1 mei
De Netto Aanvullende Pensioenregeling is dé unieke manier om pensioen bij te sparen bij het Cabinefonds. Kiest u voor deelname?
Stuur dan voor 1 mei het formulier in.
Lees alles over NAP
Direct naar formulier NAP
 
 
 
 
 
Pensioenthermometer
Hebt u een vraag over uw pensioen? U kunt ons bereiken via mail, telefoon en facebook. Welke nieuwe manier van contact met uw pensioenfonds vindt u interessant? We peilen het met de pensioenthermometer.
Stem over nieuwe manier van contact
 
 
 
 
 
AOW-gat door verhoging AOW-leeftijd
Bent u voor 1 januari 2016 met pensioen gegaan? En is uw AOW-leeftijd onlangs verhoogd van 67 jaar naar 67 jaar en 3 maanden? In het verleden was het mogelijk om het gat tot de AOW-leeftijd te overbruggen door aanpassing van de pensioenuitkering. Dat is vanaf een AOW-leeftijd boven 67 jaar niet meer mogelijk.
Bereken uw AOW-leeftijd
 
 
 
 
 
Nieuwe termijn bestuur pensioenfonds
Alle zittende (en plaatsvervangende) bestuursleden zijn met ingang van 1 januari 2017 tot en met 2020 herbenoemd. De werknemers- en pensioengerechtigdendelegatie blijft hetzelfde. In de werkgeversdelegatie komt in de loop van het jaar een wijziging.
Lees meer over het bestuur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op www.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.