Begrijpelijke brieven, nieuwe bestuurstermijn, UPO 2017 en meer | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
maart 2017
 
Inhoud
Nieuw blog op de website
Zes bestuursleden treden af
Ontwikkeling beleidsdekkingsgraad
Het pensioenfonds betaalt nu BTW
Uw Uniform Pensioenoverzicht
Informatie voor uw belastingaangifte
 
Begrijpt u onze brieven?
Luuk van Tol, Teammanager Pensioenservice, schrijft in het nieuwste blog op de website:
"Wie kent dat niet. Opeens ligt er een brief op de mat van een of andere instantie. Je hebt eigenlijk geen zin om de brief open te maken.
Ik vrees dat u in het verleden dit gevoel ook wel eens gehad hebt bij sommige brieven vanuit het pensioenfonds. Daar komt nu definitief een einde aan."
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Nieuwe bestuurstermijn
Per 1 juli 2017 treden zes bestuursleden van Algemeen Pensioenfonds KLM af, omdat hun zittingstermijn eindigt. Het gaat om drie KLM-zetels, twee werknemerszetels en één gepensioneerdenzetel. Op de website leest u meer over de invulling van de vacatures. Wilt u weten wie de huidige bestuursleden zijn? Kijk dan hier.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Dekkingsgraad weer gestegen
Eind februari 2017 is de beleidsdekkingsgraad opnieuw hoger dan de maand ervoor: 105,1%. Eind januari 2017 was de beleidsdekkingsgraad 104,1%. De nominale dekkingsgraad is eind februari iets lager dan de maand ervoor. Hij is gedaald van 111,5% naar 111,4%. 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Het pensioenfonds betaalt nu BTW, wat betekent dat?
Vanaf 2017 is het pensioenfonds verplicht om 21% BTW te betalen over de kosten voor de pensioenuitvoering. De uitvoeringskosten van het pensioenfonds gaan dus flink stijgen (in 2015 waren de uitvoeringskosten 4,5 miljoen). Deze stijging heeft geen gevolgen voor de opbouw en uitbetaling van uw pensioen. Door de stijging van de kosten blijft er wel minder geld over om te beleggen. Tot en met 2015 waren de werkzaamheden voor de pensioenuitvoering voor pensioenfondsen vrijgesteld van BTW-heffing. De belastingdienst heeft deze vrijstelling met een overgangstermijn van een jaar ingetrokken.
 
Achter de schermen bij het UPO
In juni ontvangen alle actieve deelnemers en gepensioneerden hun jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht, oftewel het UPO. Op dit moment is een aantal collega's al druk bezig met het ontwerp en met het schrijven van de teksten. Het UPO ziet er dit jaar namelijk anders uit dan vorig jaar. We maken het UPO zo kort en simpel mogelijk. Benieuwd naar alle wijzigingen? Als u actief of gepensioneerd bent ontvangt u in april de Focus, daarin leest u meer. 
Wilt u nu alvast weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Ga dan naar MijnKLMPensioen en log in met uw DigiD.
 
Het is weer tijd voor uw belastingaangifte
Tussen 1 maart en 1 mei kunt u belastingaangifte doen. Als gepensioneerde moet u daarbij gegevens over uw pensioenuitkering invullen. Als actieve deelnemer hebt u misschien de factor A nodig. Wilt u precies weten welke informatie over uw pensioen u nodig hebt en waar u het kunt vinden? Wij hebben het voor u op een rij gezet.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.