Nieuw PIT-team  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
februari 2017
 
 
 
De route naar de nieuwe pensioenregeling
Waar staan we nu?
De afgelopen weken heeft het bestuur uitgebreide studies en onderzoeken laten uitvoeren om het nieuwe protocol te toetsen op de volgende punten:
  • Zijn de belangen van alle betrokkenen (deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden) evenwichtig meegenomen?
  • Zijn de afspraken degelijk gefinancierd?
  • Voldoet het protocol aan wet- en regelgeving?
  • Is het protocol uitvoerbaar door het pensioenfonds?

Op 24 februari zijn de uitkomsten hiervan in de bestuursvergadering behandeld. Begin maart vindt er een terugkoppeling plaats van de eerste bevindingen naar KLM en de vakverenigingen.

Hoe gaan we verder?
Op 24 maart is een nieuwe bestuursvergadering gepland om de reacties van KLM en de vakverenigingen en verdere uitkomsten uit studies en onderzoeken te bespreken. Het streven is om uiterlijk in mei een besluit te nemen over de nieuwe regeling. In de maanden daarna wordt dan de nieuwe pensioenregeling in de administratie ingevoerd. Intussen blijven wij u via de NWSflits op de hoogte houden van het proces.

 
 
 
 
 
Nieuwe PIT-ers gezocht
Inzoomen op pensioen en die kennis vervolgens delen met collega's? Twee dagen met een groep enthousiaste mede PIT-ers pensioencolleges volgen en de ins en outs van gesprektechnieken leren? Wordt PIT-er in het nieuwe PIT team. De opleidingsdagen zijn op 22 en 23 mei.
Aanmelden voor PIT19
 
 
 
 
 
Fiscale jaaropgave NAP
Alle deelnemers aan de Netto Aanvullende Pensioenregeling ontvangen hun fiscale jaaropgave voor de NAP digitaal of per post. De fiscale jaaropgave hebt u nodig voor de belastingaangifte. Uw opgebouwde NAP, op peildatum 1 januari 2016, geeft u op in box 3. Hier ziet u waar u het moet opgeven.
Lees het webbericht
 
 
 
 
 
Beleidsdekkingsgraad gestegen
Goed nieuws: de beleidsdekkingsgraad is voor het eerst gestegen. Hoe hoger, hoe beter. Maar het moet nog beter. Het fonds zit nog in een tekortsituatie. Het vermogen + de reserves van het fonds zijn, volgens de eis van de overheid, te laag ten opzichte van de toekomstige pensioenverplichtingen van het fonds. 
Lees meer over de dekkingsgraden
 
 
 
 
 
Kom 3 april naar Pensioen in Zicht-dag
Gaat u binnen ongeveer een jaar met pensioen? Kom op 3 april naar de Pensioen in ZIcht-dag dan weet u welke keuzes u hebt. U kunt zich opgeven via piz@klmcabinefonds.nl. U en uw partner zijn van harte welkom.
Lees meer over de PIZ dag
 
 
 
 
 
Doet u ook steeds meer digitaal?
Online shoppen, vakanties boeken en bankzaken regelen. Voor u al de gewoonste zaak van de wereld? Uw pensioenfonds gaat ook meer digitaal. Actieve deelnemers ontvangen het uniform pensioenoverzicht en de fiscale jaaropgave NAP al digitaal in MijnKLMPensioen. Later dit jaar gaan ook gepensioneerden en gewezen deelnemers post digitaal ontvangen.

Hebt u al ingelogd op MijnKLMpensioen met DigiD?
Met DigiD inloggen op MijnKLMPensioen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op www.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.