Pensioennieuws  |  online lezen  |  afmelden
 
Pensioenfonds KLM Cabinepersoneel
januari 2017
 
 
 
Nieuw pensioenprotocol
  1. VNC en KLM hebben op 12 januari nieuwe afspraken gemaakt over de pensioenregeling. Bij FNV loopt de procedure nog.
  2. Dit zogenaamde pensioenprotocol wordt nu getoetst door het pensioenfonds. Beoordeeld wordt of de afspraken ook uitvoerbaar zijn, degelijk zijn gefinancierd en passen binnen de wettelijke kaders. Daarbij wordt bekeken of de belangen van alle betrokkenen goed en evenwichtig zijn meegenomen. Het pensioenfonds bekijkt naast de gevolgen voor huidige werknemers ook of de wijzigingen gevolgen hebben voor bijvoorbeeld gepensioneerden en slapers.
  3. Pas wanneer het bestuur heeft vastgesteld dat de gevolgen voor alle betrokkenen evenwichtig zijn, kan de regeling ook ingevoerd worden. Ook autoriteiten als de fiscus en DNB gaan naar de regeling kijken. Dit zal enige tijd duren. Tot die tijd blijft de huidige pensioenregeling van kracht. 

    Wilt u meer weten over het pensioenprotocol, raadpleeg dan de websites van de vakverenigingen. Zodra er nieuws is van onze kant, laten wij u dat weten.

 
 
 
 
 
Wat betekent indexatie achterstand?
De afgelopen jaren is er niet of beperkt geïndexeerd. Dit betekent dat uw pensioen niet volledig is meegegroeid met de stijging van de prijzen. Groeit uw pensioen niet mee met het prijsniveau, dan kunt u uiteindelijk voor hetzelfde geld minder kopen. Bijgehouden wordt wat de achterstand is. Laat de financiële positie het toe, dan kan achterstand ingehaald worden. Helaas is de kans daarop klein.
Meer informatie op de website
 
 
 
 
 
Het is DigiD tijd
Één februari is het zover. Inloggen op MijnKLMPensioen met DigiD. Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via de website www.digid.nl. Kunt u geen DigiD aanvragen, omdat u geen Nederlandse identiteit heeft én in het buitenland woont, dan is er een alternatieve inlogmogelijkheid. Wanneer u naar MijnKLMPensioen gaat, wordt dit uitgelegd. Uw huidige inlogcodes werken vanaf 1 februari niet meer.
 
 
 
 
 
Tarieven NAP wijzigen per 1 juli 2017
De volgende tarieven wiijzigen per 1 juli 2017:
  • het tarief om van uw opgebouwde netto aanvulllend pensioen pensioenuitkering in te kopen.
  • het tarief om uw opgebouwde netto aanvullend pensioen af te kopen.
Lees het webbericht
 
 
 
 
 
Rendement 10,01% op pensioenvermogen in 2016
Dat is het goede nieuws over 2016. Ook goed is dat de maandelijkse nominale dekkingsgraad weer is gestegen. Minder is al het hele jaar het drukkende effect van de lage rente op de beleidsdekkingsgraad. 
Lees het kwartaalbericht
 
 
 
 
 
Pensioenthermometer peilt
Bij het pensioenfonds zijn er mogelijkheden om het pensioen voor uw partner te verzekeren, mocht u onverhoopt overlijden. Weet u wat er voor uw partner verzekerd is via uw pensioenfonds? Stem mee op de poll op de website.
Naar de pensioenthermometer
 
 
 
 
 
Omrekenfactoren wijzigen per 1 juli 2017
Gaat u binnenkort met pensioen? Kiest u voor eerder of later met pensioen gaan? Dan hebben de nieuwe factoren invloed op de hoogte van uw pensioenuitkering. In het webbericht leggen wij uit waarom en geven een voorbeeld.
Lees over de nieuwe factoren
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pensioenfonds KLM cabinepersoneel
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox.
Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen?
Kijk dan op www.klmcabinefonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 30 of mail naar pensioenservice@klmcabinefonds.nl. We helpen u graag verder.