Lees het laatste nieuws van uw pensioenfonds | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
januari 2017
 
Inhoud
Het nieuwste blog van Gerard Lagendaal
Kwartaalcijfers vierde kwartaal 2016
Steeds meer informatie digitaal
Log nu in met uw DigiD
Omrekenfactoren wijzigen per 1 juli 2017
 
Bouwen aan vertrouwen
Er is een goed Nederlands gezegde: ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. En dat is precies waar pensioenfondsen de laatste jaren mee worstelen.

Bestuurslid Gerard Lagendaal vraagt zich af: hoe komt het, en vooral, wat kunnen we eraan doen om dat vertrouwen te herstellen?
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Kwartaalbericht vierde kwartaal 
Het fonds heeft het jaar 2016 afgesloten met een beleidsdekkingsgraad van 103,4%. In het laatste kwartaal steeg de nominale maandelijkse dekkingsgraad weliswaar naar 108,4%, maar omdat de beleidsdekkingsgraad een gemiddelde is van de afgelopen twaalf maanden, heeft deze positieve ontwikkeling op dit moment nog weinig effect. De stijging van de dekkingsgraad in het vierde kwartaal is voor het grootste gedeelte te danken aan de stijging van de rente   

  • De maandelijkse nominale dekkingsgraad ultimo december is 108,4% en is gestegen ten opzichte van eind september (102,4%);
  • De beleidsdekkingsgraad is gedaald van 104,1% naar 103,4%;
  • Het beleggingsrendement is -1,0% in het vierde kwartaal en 9,3% voor het jaar. Het afgelopen kwartaal daalden de categorieën obligaties en vastgoed en steeg de categorie aandelen in waarde;
  • Het vermogen is gedaald van € 8,13 miljard tot € 8,07 miljard;
  • De pensioenverplichtingen zijn gedaald van € 7,94 miljard tot € 7,44 miljard;
  • Er is sprake van een dekkingstekort sinds het derde kwartaal.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Gepensioneerden ontvangen steeds meer informatie digitaal
Online shoppen, via internet vakanties boeken en bankzaken regelen. Het is de gewoonste zaak van de wereld. Algemeen Pensioenfonds KLM gaat het de deelnemers ook gemakkelijker maken en zet flinke digitale stappen.
 
Gepensioneerden ontvangen hun pensioenopgave, hun jaaropgave en hun pensioenoverzicht nu al digitaal. Later dit jaar gaan ook de actieve en de gewezen deelnemers steeds meer post digitaal ontvangen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Log nu in met uw DigiD
Vanaf deze week kunt u op MijnKLMPensioen inloggen met uw DigiD. Makkelijk en veilig! Bekijk snel uw persoonlijke pensioensituatie via MijnKLMPensioen.
Facebook Twitter GooglePlus
 
Omrekenfactoren wijzigen per 1 juli 2017

Gaat u binnenkort met pensioen bij KLM? Dan kan de hoogte van uw pensioenuitkering zoals we die eerder hebben berekend anders zijn. Dit komt door het wijzigen van de omrekenfactoren.

We gebruiken omrekenfactoren om verschillende “pensioenpotjes” om te rekenen naar uw feitelijke pensioendatum. In MijnKLMPensioen kunt u zien of de gewijzigde factoren ook invloed hebben op úw pensioen.

Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.