Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
december 2016
Actueel nieuws
Q&A
Pensioenspreekuur
Financiële positie
Focus december
DigiD
Status dagvaarding VNC
Werken na uw pensioen. Kan dat?
Persoonlijk gesprek met pensioenmentor
Beleidsdekkingsgraad KLM-Cabinefonds
Vliegen combineren met een andere baan
Nog makkelijker inloggen
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Status dagvaarding VNC
De vakverenigingen en KLM zijn het niet eens over de inhoud en totstandkoming van de overeenkomst tussen KLM en het pensioenfonds. De VNC heeft eerst KLM en daarna het pensioenfonds gedagvaard. Het pensioenfonds bereidt zich voor op de rechtszaak. De datum is opnieuw uitgesteld. Wanneer de rechtszaak plaatsvindt wordt nog door de rechter vastgesteld.

Zodra er nieuws is, geven we dat aan u door via de website www.klmcabinefonds.nl en de NWSflits.
terug naar boven
werken na uw pensioen. Kan dat?
Ja, u mag werken naast uw KLM-Cabinepensioen. Hierbij is het belangrijk wanneer uw KLM-Cabinepensioen start. Er zijn twee situaties:

1. Uw KLM-Cabinepensioen start op of na uw 60ste: u kunt dan ergens anders werken.

2. Uw KLM-Cabinepensioen start voor uw 60ste én u werkte naast KLM al bij een andere werkgever of als zelfstandige, dan kunt u bij de andere werkgever of als zelfstandige blijven werken.


terug naar boven
persoonlijk gesprek
Mark is pensioenmentor bij uw pensioenfonds. U kunt met hem of één van de andere pensioenmentoren een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek over uw pensioen. Vanaf januari volgend jaar tijdens het pensioenspreekuur. Op dinsdag van 15.00 - 16.00 uur en op vrijdag van 9.30 - 10.30 uur. Bel of mail voor een afspraak naar de pensioenservice 020-4266230 of pensioenservice@klmcabinefonds.nl
terug naar boven
Beleidsdekkingsgraad oktober 
Per eind oktober 2016 is de beleidsdekkingsgraad van het KLM-Cabinefonds 100,3% (gemiddelde van november 2015 tot en met oktober 2016). De maandelijkse nominale dekkingsgraad is licht gestegen tot 101,9% eind oktober. Dat wil zeggen dat voor elke 100 euro die het pensioenfonds in de toekomst uit moet keren aan pensioenen, het nu €101,90 vermogen bezit. Hier ziet u het overzicht van de dekkingsgraden de afgelopen tijd. 
terug naar boven
Vliegen combineren met andere baan 
Ernestine is al jaren fulltime purser en heeft daarnaast een praktijk voor spirituele therapie. Jeroen combineert zijn baan als eenbander met die van wijkagent in de Haarlemmermeer. Bente werkt als senior purser én in de zorg. In de Focus van december leest u deze drie verhalen. Nu alvast een sneak preview van het verhaal van Ernestine op de website.
terug naar boven
nog makkelijker: inloggen met Digid 
Om nog makkelijker in te loggen op MijnKLMPensioen kunt u vanaf begin 2017 uw DigiD gebruiken. Met één inlogcode regelt u zowel uw zaken met de overheid als uw pensioenzaken. Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Dat kan via de website www.digid.nl.

Met uw huidige inlogcodes kunt u gebruik blijven maken van MijnKLMPensioen tot de overgang op DigiD.
terug naar boven