Bereken uw AOW leeftijd | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
november 2016
 
Inhoud
Nog makkelijker inloggen
Interview met Rudy Nobel
Bereken uw AOW-leeftijd
Bad money drives out good money
Financiële positie Algemeen Pensioenfonds KLM
 
Nog makkelijker: inloggen met DigiD
Om nog makkelijker in te loggen op MijnKLMPensioen kunt u vanaf begin 2017 uw DigiD gebruiken. Met één inlogcode regelt u zowel uw zaken met de overheid als uw pensioenzaken. Steeds meer organisaties maken gebruik van DigiD. Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Dat kan via de website www.digid.nl.

Met uw huidige inlogcodes kunt u gebruik blijven maken van MijnKLMPensioen tot de overgang op DigiD.
 
Het verhaal van Rudy Nobel
Rudy Nobel vertelt in de Focus wat het voor hem betekent om na 26 jaar te vertrekken bij KLM. 'Eind 2015 werd duidelijk dat de afdeling moest bezuinigen, ik ben per 1 maart uit dienst gegaan, in goed overleg met KLM.' Een ontslagperiode kan onprettig zijn. Rudy is het als kans gaan zien. Als één deur sluit, gaat een andere open. Zijn hele verhaal staat in de Focus van november en kunt u ook hier digitaal lezen.
 
Bereken uw AOW-leeftijd
3 op de 5 Nederlanders schatten hun AOW-leeftijd te laag in. Uw verwachte AOW-leeftijd hangt af van uw geboortedatum. Bent u geboren na 30 september 1955? Dan is uw exacte AOW-leeftijd nog niet bekend. Maar deze is minimaal 67 jaar en 3 maanden. Wilt u weten wat uw verwachte AOW-leeftijd is? Vul uw geboortedatum in op de AOW-tool.
 
Bad money drives out good money
Directeur Toine van der Stee schrijft in zijn nieuwste blog over het negatieve effect van de maatregelen van de Europese Centrale Bank op het pensioenfonds.

Verder legt hij uit dat in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen ook plannen staan die behoorlijk invloed kunnen hebben op uw pensioen.
 
Financiële positie Algemeen Pensioenfonds KLM
De beleidsdekkingsgraad per 31 oktober 2016 is gedaald ten opzichte van september naar 103,7%. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse nominale dekkingsgraden (gemiddelde van november 2015 tot en met oktober 2016). De maandelijkse nominale dekkingsgraad is gestegen van 102,4% in september naar 105,1% in oktober.
 
Facebook   Twitter
  Mijn KLM pensioen   Stuur door
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.