Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
november 2016
Actueel nieuws
Tip Cabine Pensioenplein
Financieel nieuws
Pensioenthermometer
Pensioen3daagse
VNC dagvaardt het pensioenfonds
Raadpleeg de pensioenplanner
Kwartaalbericht derde kwartaal 2016
Zelf extra pensioen sparen of niet?
Nederland pensioenbewust
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
VNC dagvaaRdt het pensioenfonds

Eind september heeft het pensioenfonds een dagvaarding van de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) en een individuele deelnemer ontvangen. De VNC heeft naast KLM nu ook het pensioenfonds gedagvaard omdat de VNC het oneens is met de totstandkoming van de uitvoeringsovereenkomst die is gesloten door KLM en het pensioenfonds. De basis van de uitvoeringsovereenkomst zijn de afspraken die gemaakt zijn tijdens het arbeidsvoorwaardelijk overleg. Er is een verschil van mening over het moment waarop een herstelpremie door KLM zou moeten worden betaald. Het bestuur bereidt zich op dit moment voor op de rechtszaak. Hoe lang dit gerechtelijk traject zal duren is nog niet bekend.

terug naar boven
Raadpleeg de pensioenplanner!

Begin oktober kwamen 250 collega's naar het Cabine Pensioenplein 2016. De beste tip van de dag? Bezoek de pensioenplanner! Zo eenvoudig om zelf te doen en direct terug te zien wat de invloed van een bepaalde keuze is.

terug naar boven
kwartaalbericht derde kwartaal 2016
Het kwartaalbericht van het derde kwartaal van 2016 is gepubliceerd op de website van het pensioenfonds. In het derde kwartaal keerde de rust terug op de financiële markten. Aandelenmarkten stegen in het derde kwartaal, de obligatiemarkten bevonden zich in rustig vaarwater. In het derde kwartaal van 2016 daalde de beleidsdekkingsgraad van het fonds van 102.8% naar 100.7%. Het fonds sloot het kwartaal af met een beleggingsrendement van 3.5% en 10.8% over de eerste drie kwartalen.
terug naar boven
zelf extra pensioen sparen of niet? 
De pensioenthermometer peilt uiteenlopende pensioenonderwerpen. Deze maand peilt de pensioenthermometer of u zelf extra pensioen regelt om uw AOW en KLM/KLC pensioen aan te vullen. Wat doet u? Stem mee en zie ook meteen waar uw collega's voor kiezen. 
terug naar boven
nederland pensioenbewust 
Het is tweede dag van de landelijke pensioen3daagse. Ook voor u weer een mooi moment om uw pensioen te checken. Bereken bijvoorbeeld uw AOW leeftijd. Sinds deze week is de AOW leeftijd verhoogd naar 67 jaar en 3 maanden. Bereken uw verwachte AOW-leeftijd. Of doe de Schijf van Vijf, die bestaat ook voor pensioen, de Pensioenschijf van Vijf.
terug naar boven