Hoe staat uw pensioenfonds er financieel voor? | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
mei 2016
 
Inhoud
Kwartaalbericht 1e kwartaal 2016
Inzicht in uw persoonlijke situatie
Zitten we op de goede weg?
Niks missen over uw pensioen?
 
Kwartaalbericht 1e kwartaal 2016
In het kwartaalbericht over het eerste kwartaal van 2016 leest u hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. Ook gaan we dieper in om de financiële markten. Wat gebeurde daar en welke invloed heeft dat gehad op het pensioenfonds?

Het fonds heeft het eerste kwartaal afgesloten met een beleidsdekkingsgraad van 108,8%. De dekkingsgraad ligt hiermee onder de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 123,4%. Het fonds verkeert in een tekortsituatie en heeft vóór 1 april 2016 een geactualiseerd herstelplan ingediend bij De Nederlandsche Bank.

  • De maandelijkse nominale dekkingsgraad ultimo maart is 101,8%.
  • Beleggingsrendement in het eerste kwartaal is 3,1%.
  • Het belegd vermogen is gestegen van € 7,39 miljard tot € 7,62 miljard.
.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Digitaal inzicht in uw persoonlijke situatie
Vaak wordt gedacht dat pensioen alleen interessant is als de pensioenleeftijd ook echt nadert. Uiteraard is het op dat moment van belang te weten hoe de oudedagsvoorziening eruit komt te zien. En kunt u bepaalde keuzes maken. Maar juist ook ruim voor die tijd is inzicht in de eigen pensioensituatie handig. Wat krijg ik van het pensioenfonds aan pensioen? Is dat voldoende om later van te leven? En wat is de invloed van bepaalde keuzes in mijn leven op mijn pensioen, bijvoorbeeld deeltijd werken? En weet u wat er voor uw nabestaanden is verzekerd?

Voor meer inzicht in uw eigen pensioensituatie is de pensioenplanner beschikbaar. U vindt de pensioenplanner op onze website in MijnKLMPensioen
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Zitten we op de goede weg?
In de afgelopen maanden heeft het pensioenfonds haar ‘investment beliefs’ geformuleerd. Dit kwam voort uit een behoefte van het bestuur om zijn beleggingsprincipes vast te leggen, ook met het oog op het vertrouwen van de deelnemers. De toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft ook meer aandacht voor de achterliggende gedachten van beleggingskeuzes van pensioenfondsen. Bestuurslid Henny Essenberg en Pieter Westland, senior investment strategist bij Blue Sky Group, vatten samen hoe het staat met de investment beliefs van het fonds.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Niks missen over uw pensioen? Dat kan!
U ontvangt regelmatig de NWSflits met nieuws over uw pensioen(fonds). Ook kunt u het fonds volgen op Facebook en Twitter. Wilt u niks missen over uw pensioen? Like onze facebookpagina of volg ons op Twitter en blijf via korte berichten op de hoogte van het allerlaatste nieuws.

Wilt u dat (oud-)collega’s ook niks missen? Stuur deze nieuwsflits dan door via de link onderaan deze pagina.
 
Volg ons op Facebook en Twitter
Facebook   Twitter
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Stuur door naar een vriend
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Heeft u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op, tel. (020) 426 62 10 of mail naar pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.