Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
mei 2016
Pensioenvragen
Netto Aanvullend Pensioen
Uniform Pensioenoverzicht
Pensioen 1-2-3
Financiële positie
Pensioenthermometer peilt

Pensioenfonds binnenkort weer op het BMC
Toestemmingsformulier overlijdensuitkering NAP
UPO digitaal
In 5 minuten inzicht in uw pensioenregeling
Kwartaalbericht Q1 2016
Hoe ontvangt u het liefst uw UPO?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Pensioenfonds binnenkort weer op het BMC


Hebt u vragen over uw pensioen? Kom dan naar onze stand op het BMC. We zijn er van 23 mei tot en met 03 juni van 07.00-14.00 uur (behalve in het weekend) om al uw pensioenvragen te beantwoorden.

Ook als u geen directe pensioenvragen hebt, bent u van harte welkom. Medewerkers van het pensioenfonds, bestuursleden en PIT-ers staan u graag te woord. 

  
terug naar boven
Toestemmingsformulier Overlijdensuitkering NAP 

Hebt u het Toestemmingsformulier Overlijdensuitkering NAP al ingevuld en ondertekend aan ons opgestuurd? Als wij uw toestemming hebben ontvangen, komt uw NAP in de nalatenschap voor uw erfgenamen als u komt te overlijden vóór uw pensioendatum. Stuurt u het formulier niet op? Dan vervalt uw NAP bij uw overlijden aan het pensioenfonds.

Het Toestemmingsformulier Overlijdensuitkering NAP vindt u op de website van het pensioenfonds onder ‘formulieren’.

Meer weten? Lees dan nu online het interview uit de komende Focus met bestuursleden Paulette van den Berk en Terence Tilgenkamp. Ook vindt u meer informatie in ons speciale NAP dossier op de website. 

terug naar boven
Upo digitaal

Half juni ontvangen pensioengerechtigden het jaarlijks Uniform Pensioenoverzicht (UPO).
Alle actieve deelnemers kunnen het jaarlijkse UPO begin juli verwachten. Deelnemers met toegang tot MijnKLMPensioen kunnen ervoor kiezen het UPO alleen nog maar digitaal te ontvangen. Dit verlaagt de kosten voor het pensioenfonds.

Dit kunt u via MijnKLMPensioen aangeven. U ontvangt dan een e-mail zodra uw UPO klaarstaat in uw Mijn-omgeving. Wilt u het UPO 2016 alleen nog maar digitaal ontvangen? Geef dit dan door vóór 30 mei 2016. Klik hier voor toegang tot MijnKLMPensioen.
terug naar boven
In 5 minuten inzicht in uw pensioenregeling
Wilt u weten wat u wel en niet krijgt in uw pensioenregeling? Welke keuzes u hebt en wanneer u in actie moet komen? Of hoe zeker uw pensioen is? Bekijk dan het Pensioen 1-2-3 op onze website. In slechts 5 minuten krijgt u inzicht in uw pensioenregeling. Meer weten? Klik dan op een icoon in het Pensioen 1-2-3 en u krijgt meer informatie.

Het Pensioen 1-2-3 vindt u op onze website en is een handige aanloop voor als u eens in uw pensioen wilt springen. 
terug naar boven
Kwartaalbericht Q1 2016
Het pensioenfonds behaalde in het eerste kwartaal van 2016 een positief beleggingsrendement van 3,5%. Wel daalde in dit kwartaal de maandelijkse nominale dekkingsgraad van 106,3% naar 98,1%. Daarmee daalde ook de beleidsdekkingsgraad van 108,5% naar 105,8%. De beleidsdekkingsgraad is namelijk het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse nominale dekkingsgraden.

Omdat de huidige dekkingsgraad lager is dan de vereiste dekkingsgraad verkeert het pensioenfonds in een tekortsituatie.

Klik hier voor het complete kwartaalbericht van Q1 2016.
terug naar boven
Pensioenthermometer peilt
Deze week peilt de Pensioenthermometer hoe collega’s het liefst hun jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht willen ontvangen. Per post of toch liever alleen nog maar digitaal? Stem mee en zie ook meteen waar collega’s voor kiezen. 
terug naar boven