Alles over de financiële positie van het fonds. | online lezen | afmelden
Algemeen pensioenfonds KLM
 
januari 2016
 
Inhoud
Kwartaalbericht Q4 2015
Uw partner goed verzekerd
Anw-hiaat en FNP
Eind januari op de mat
Ground Control
Franchise en aanpassing wezenpensioen
 
Kwartaalbericht Q4 2015
In het kwartaalbericht over het laatste kwartaal van 2015 leest u hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. Ook gaan we dieper in om de financiële markten. Wat gebeurde daar en welke invloed heeft dat gehad op het pensioenfonds?

Het fonds heeft het laatste kwartaal afgesloten met een beleidsdekkingsgraad van 111,1%. De dekkingsgraad ligt hiermee onder de wettelijk vereiste dekkingsgraad van 124,2%. Het fonds heeft een reservetekort. 
  • Beleggingsresultaat is 1,6% in het 4e kwartaal. 
  • Beleggingsresultaat over 2015 is 0,7%;
  • Het belegd vermogen is gestegen van 7,26 tot 7,39 miljard euro.
 
 
Volg ons op Facebook en Twitter
Facebook   Twitter
 
Uw partner goed verzekerd
Bij het pensioenfonds zijn er verschillende regelingen die zorgen voor inkomen voor uw partner als u overlijdt. Standaard is er een nabestaandenpensioen verzekerd. Daarnaast zijn er twee aanvullende verzekeringen voor partners: Anw-hiaat en facultatief nabestaandenpensioen.

Wilt u weten meer weten over de verzekeringen voor uw partner? Kijk dan eens op onze website.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Premie 2016 Anw-hiaat en FNP
Voor het Anw-hiaat pensioen en facultatief nabestaandenpensioen betaalt u apart een premie. De premie voor deze aanvullende verzekering worden elk jaar vastgesteld. Op onze website ziet u wat de premie voor 2016 is. 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Jaaropgave eind januari op de mat
Eind januari ontvangen alle gepensioneerden een pensioenspecificatie voor 2016. Daarop staat wat u maandelijks aan pensioen uitgekeerd krijgt in 2016. Bij deze pensioenspecificatie ontvangt u ook uw jaaropgave 2015. Deze sturen wij dit jaar voor het eerst met de pensioenspecificatie van januari mee. 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Ground control
Deze keer een blog van bestuurslid Hans de Roos over in control zijn en David Bowie. Benieuwd? Lees het blog hier!
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Nieuwe franchise en aanpassing wezenpensioen
Een pensioenregeling moet voldoen aan de regels van de Belastingdienst. Hierdoor wordt de pensioenregeling op twee punten aangepast.

-       In 2016 blijft het opbouwpercentage 1,895%. De franchise wordt iets verhoogd, naar
€ 13.994,- (2015: € 13.545). Over het franchisebedrag bouwt u geen pensioen op, omdat u later AOW van de overheid krijgt. Dit betekent dat het deel van uw salaris waarover u pensioen opbouwt, lager wordt.
-       Daarnaast wordt de opbouw van het wezenpensioen vanaf 1 januari 2016 verlaagd van 20% naar 14% van het ouderdomspensioen. Dit geldt alleen voor wezenpensioen dat ingaat vanaf 1 januari 2016.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
 
Algemeen pensioenfonds KLM
Stuur door naar een vriend
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd vanuit een automatische mailbox. Uw reactie op deze nieuwsbrief wordt daarom niet gelezen. Hebt u vragen of opmerkingen? Kijk dan op www.klmgrondfonds.nl of neem contact met ons op via  020 426 62 10 of  pensioenservice@klmgrondfonds.nl. We helpen u graag verder.