Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
November 2015
Bestuursleden gezocht
KLM Young op bezoek
Social media
Financiële situatie
Blog
Verkiezingen in volle gang
Jongeren willen pensiownership
Volgt u het pensioenfonds al?
Dalende beleidsdekkingsgraad
Vroeg beginnen

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Verkiezingen in volle gang 
Voor de zetel van pensioengerechtigden is door de Vereniging Gepensioneerden KLM Henny Essenberg kandidaat gesteld. De heer Essenberg is sinds 2010 bestuurslid van het pensioenfonds.

Daarnaast hebben twee kandidaten zich op individuele basis aangemeld voor de pensioengerechtigdenzetel. Individuele kandidaten kunnen meedoen aan de verkiezingen als zij door 1% van de pensioengerechtigden worden gesteund. Bij voldoende steun worden er verkiezingen georganiseerd.

Wilt u meer weten over deze kandidaten? Mevrouw Meijer- Zaalberg en de heer Lindeman stellen zich op onze website aan u voor. 
terug naar boven

Klm young op bezoek bij het pensioenfonds 
Hoe kan het pensioenfonds aansluiten bij de behoeften van jongeren tot 35 jaar? Met deze vraag werden de leden van KLM Young door het pensioenfonds op pad gestuurd. 

In vier groepen werd een brainstorm gehouden en daarna hebben ze hun ideeën gepresenteerd aan drie bestuursleden. 

Benieuwd wat daar uitkomt? Kijk snel op onze website.

terug naar boven
Volgt u Uw pensioenfonds al op social media?

Sinds begin dit jaar vindt u het pensioenfonds ook terug op social media. Via Twitter en Facebook kunt u nu makkelijk op de hoogte blijven van nieuws van het pensioenfonds, interessante weetjes over de pensioenregeling en alles over de financiele positie van het fonds. Volgt u ons ook?


terug naar boven
Dalende beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad van het Algemeen Pensioenfonds KLM is per eind oktober 2015 112,2%. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse nominale dekkingsgraden (gemiddelde van november 2014 tot en met oktober 2015). De maandelijkse nominale dekkingsgraad per eind oktober 2015 is 109,6%.

De dekkingsgraad laat snel zien hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het pensioenfonds en de pensioenverplichtingen die het fonds heeft.   

terug naar boven

Vroeg beginnen 
'Zo’n 55 procent van de mensen in Nederland heeft het gevoel niet goed voorbereid te zijn op hun pensioen. Slechts 16 procent van de mensen heeft het idee dat het goed geregeld is.' Toine van der Stee, directeur van Algemeen Pensioenfonds KLM, schrijft in zijn nieuwste blog over hoe belangrijk het is om op tijd stil te staan bij uw pensioen.

terug naar boven