Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Juli 2015
Financiële positie
Cabine Pensioenplein 2015
Pensioenregeling
Jaarverslag 2014
Pensioen Informatie Team
Bestuur pensioenfonds
Verantwoord beleggen

Kwartaalbericht Q2 2015 gepubliceerd
Inschrijving geopend
Deadline nieuwe financiële spelregels gehaald
Nu beschikbaar op de website
KLC-ers gezocht voor PIT16
Interview met bestuursleden in Cabin Ready
Beleid nu op de website
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
kwartaalbericht Q2 2015 gepubliceerd


Het kwartaalbericht van het tweede kwartaal van 2015 is gepubliceerd op de website van het pensioenfonds. In het tweede kwartaal van 2015 behaalde het pensioenfonds een negatief rendement van -6,4%.

Het eerste half jaar van 2015 sluit het fonds wel positief af met een rendement van 2,7%.
Klik hier om het complete kwartaalbericht van Q2 2015 te bekijken.

terug naar boven
Inschrijving cabine pensioenplein geopend
Deze week ontvangen alle actieve deelnemers en gepensioneerden van het pensioenfonds een uitnodiging voor het jaarlijkse deelnemersevent Cabine Pensioenplein.

Cabine Pensioenplein wordt dit jaar op drie dagen gehouden: 16, 17 en 18 september 2015. U kunt zich aanmelden voor één van deze dagen. Meer informatie over Cabine Pensioenplein 2015 vindt u hier

terug naar boven
deadline nieuwe Financiële spelregels gehaald


1 juli 2015 was een belangrijke wettelijke deadline om de opzet en financiering van de regeling aan te passen aan het nieuwe Financieel Toetsingskader (nFTK).
Deze deadline is behaald en daarmee voldoen de premie- en indexatiebeleid van het pensioenfonds aan de voorwaarden die het nFTK voorschrijft. Klik hier voor de stand van zaken rondom de implementatie van het nFTK.

terug naar boven
Jaarverslag 2014 gepubliceerd


2014 was een jaar met uitstekende beleggingsresultaten. Maar ook een jaar van stijgende pensioenverplichtingen door een extreme daling van de rente. Wat speelde er nog meer in 2014? En hoe sloten we het afgelopen jaar af? 
Lees het allemaal in het jaarverslag van 2014.

Op de website van het pensioenfonds vindt u ook een samenvatting van het jaarverslag

terug naar boven
kLC-ers gezocht voor PIT16


Op 29 en 30 oktober 2015 wordt een nieuw PIT team (PIT16) opgeleid. In dit team zijn twee plaatsen gereserveerd voor KLC-ers. Vliegt u voor KLC en wilt u ook ambassadeur van het pensioenfonds worden? Wees er dan snel bij en meld u direct aan voor PIT16.

De eerstvolgende mogelijkheid voor KLC-ers om in een PIT-team te komen, is dan weer pas in het najaar van 2016.

terug naar boven
bestuursleden in Cabin ready
In de juli/augustus editie van Cabin Ready vindt u een uitgebreid interview met twee bestuursleden van het pensioenfonds.
Paulette van den Berk (werknemerslid en voorzitter van de Communicatie Commissie van het pensioenfonds) en Daan Nijssen (werkgeverslid en VP HR Inflight Services bij KLM) vertellen in het interview over het belang van pensioenbewustzijn en het nemen van weloverwogen pensioenbesluiten. Klik hier om dit interview te lezen.  

terug naar boven
VERANTWOORD BELEGGEN BELEID NU OP DE WEBSITE 


Vorig jaar comitteerde het bestuur van het pensioenfonds zich aan de United Nations Principles for Responsible Investing (UNPRI). De principes van UNPRI zijn een raamwerk voor beleggers om zaken met betrekking tot het milieu, de samenleving en goed bestuur op te nemen in het beleid. 
Inmiddels heeft het pensioenfonds vervolgstappen gezet in de implementatie van ESG in het beleggingsbeleid. Het fonds heeft visie en beleid over ESG ontwikkeld en deze onlangs
beschikbaar gesteld op de website.

Klik hier voor meer informatie over het verantwoord beleggen beleid van uw pensioenfonds.  

terug naar boven