Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
April  2015
Kwartaalbericht
Social media
Nieuwe blogs 
UPO 2015
Pensioenplanner 
Focus april 2015

Financiële positie van het fonds
Het pensioenfonds op Facebook en Twitter
Visie op pensioenactualiteiten
Wanneer ontvangt u het UPO?
Inzicht in uw persoonlijke pensioensituatie
Sneakpreview van de nieuwe Focus

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Financiële positie van het Fonds

Het kwartaalbericht over het eerste kwartaal van 2015 is beschikbaar. U leest hier meer over de resultaten van het pensioenfonds en de beweging op de financiële markten. Het fonds heeft het eerste kwartaal afgesloten met een beleidsdekkingsgraad van 117,4%. De beleidsdekkingsgraad ligt hiermee onder de wettelijk vereist dekkingsgraad van 124,6%. Het fonds heeft een reservetekort. 

• Beleggingsrendement is 8,6%, alle beleggingscategorieën behaalden in het eerste kwartaal een positief rendement, aandelen waren de positieve uitschieter met 9,3% rendement.
• Het belegd vermogen is gestegen tot € 7,95 miljard.
• De pensioenverplichtingen zijn gestegen tot € 7,33 miljard.

Lees meer in het kwartaalbericht over het eerste kwartaal 2015
terug naar boven

Het pensioenfonds op Facebook en Twitter 
Wilt u digitaal op de hoogte blijven van uw pensioen(fonds)? Naast de gratis digitale NWSflits is het pensioenfonds vanaf nu ook te volgen via Facebook en Twitter!

Met de Facebookpagina verwacht het pensioenfonds nog meer deelnemers te kunnen bereiken. ‘Social media spelen tegenwoordig een grote rol in communicatie. Mensen willen snel, makkelijk en kort geïnformeerd worden. Dat kan met Facebook. Wij geven de aanzet en de deelnemer besluit op dat moment of hij/zij verder wil lezen’ aldus Henny Essenberg, vanuit het bestuur direct betrokken bij het social mediabeleid van het fonds.

Facebook: www.facebook.com/klmgrondfonds
Twitter: www.twitter.com/klmgrondfonds 

terug naar boven
Visie op pensioenactualiteiten 
Toine van der Stee en Arend de Jong nemen u in hun blogs weer mee in hun visie op pensioenactualiteiten.

Arend de Jong vertelt in zijn blog ´Hoe hoger je komt, hoe verder je kijkt´ over de vliegende start van 2015.

Toine van der Stee gaat in zijn blog ´Spanning en Zandzakken´ in op de invloed van de lage rente op het pensioenfonds.
terug naar boven
Het UPO in 2015

Ook in 2015 ontvangt u weer het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierop vindt u informatie over onder meer uw opgebouwde en te bereiken pensioen en wat er voor uw nabestaanden aan pensioen beschikbaar is. Actieve deelnemers kunnen het UPO eind juni tegemoet zien. Begin mei ontvangen pensioengerechtigden hun pensioenoverzicht.

Meer informatie over het UPO, de UPO-stands en uw UPO digitaal vindt u op onze website.  

terug naar boven

Inzicht in uw persoonlijke pensioensituatie  
Via de pensioenplanner in MijnKLMPensioen kunt u uw eigen pensioensituatie nauwkeurig bekijken. U kunt zien wat de invloed van bepaalde keuzes is op uw pensioenuitkering. De pensioenplanner is recentelijk geheel bijgewerkt aan de pensioenregeling die per 2015 van kracht is*.

U kunt inloggen met uw polisnummer en wachtwoord. Uw polisnummer vindt u op uw UPO. Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u dit bij het inloggen aangeven. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

* Er wordt door KLM en de vakbonden nog overlegd over een nieuwe toekomstbestendige pensioenregeling per 1 januari 2016. Dit kan opnieuw wijzigingen geven in uw te bereiken pensioen. 

terug naar boven
Sneakpreview Focus april 2015
Eind april verschijnt er weer een nieuwe editie van uw pensioenblad Focus. Hierin kunt u onder andere meer lezen over uw pensioen in 2015, de nieuwe financiële spelregels en de beleggingen voor dit jaar.

In de NWSflits krijgt u alvast een sneakpreview van het artikel over Monique Bus, teamleader Landside Services KLM. Zij vertelt hoe zij en haar man vorig jaar op een rijtje hebben gezet wat er nu financieel allemaal precies geregeld is, ook op het gebied van pensioen.



> Lees hier het verhaal uit de nieuwe Focus

terug naar boven
Zijn uw (ex-)collega’s al abonnee?

Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Inmiddels telt de NWSflits al ruim 6.300 abonnees. 

Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.  

terug naar boven