Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Februari 2015
Financiële positie 
Pensioenregeling
Life event
NWSflits

Nieuwe dekkingsgraad per 2015
Wijzigingen in 2015
Uit elkaar, en nu?
Ontvangen uw collega's hem al?

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Nieuwe dekkingsgraad 2015
Vanaf 1 januari 2015 gelden nieuwe financiële spelregels voor pensioenfondsen. De nieuwe financiële spelregels houden ook een nieuwe dekkingsgraad in.

Vanaf 1 januari 2015 moeten pensioenfondsen bij beleidsbeslissingen gebruikmaken van de 'beleidsdekkingsgraad'. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse nominale dekkingsgraden.

De beleidsdekkingsgraad van het Algemeen Pensioenfonds KLM is per eind januari 2015 119,7% (gemiddelde van februari 2014 tot en met januari 2015).

> Lees meer over de nieuwe dekkingsgraad. 

terug naar boven

Wijzigingen in 2015
In januari hebt u een brief ontvangen over de wijzigingen in de pensioenregeling vanaf 1 januari 2015. Door overheidsmaatregelen was het nodig de pensioenregeling aan te passen. We merken dat er vragen zijn over deze brief.

Op onze website kunt u meer informatie vinden over de wijzigingen in de pensioenregeling per 2015. Hier vindt u ook een rekenvoorbeeld die de werking van de deelnemersbijdragecompensatieregeling laat zien.
 
U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze afdeling Pensioenservice via 020 426 62 10 of pensioenservice@klmgrondfonds.nl 

terug naar boven
uit elkaar, en nu?
Een scheiding heeft grote gevolgen voor de persoonlijke en financiële situatie van u en uw (ex)partner. Op het gebied van pensioen spelen er twee dingen:

  1. Uw ex-partner heeft wettelijk recht op de helft van het ouderdomspensioen dat u tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt opgebouwd. Dit recht wordt ook wel bijzonder ouderdomspensioen genoemd.
  2. Uw (ex)partner heeft bij scheiding recht op een bijzonder nabestaandenpensioen wanneer u komt te overlijden. Dit bijzonder nabestaandenpensioen is 70% van het ouderdomspensioen dat tot het moment van echtscheiding is opgebouwd.

In het life event Scheiding leest u meer over de gevolgen voor uw pensioen. 

terug naar boven
Zijn uw (ex-)collega’s al abonnee?

Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Per eind 2014 telt de NWSflits al ruim 6.000 abonnees. 

Kent u mensen die ook niets over hun pensioen willen missen? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.  

terug naar boven