Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
December 2014
Indexatie 2015
Pensioenen in 2015
Nieuw FTK
Financiële positie
MijnKLMpensioen
AOW-dossier
U ontvangt pensioen
Indexatiebesluit 2015
Wijzigingen per 1 januari 2015
Nieuw FTK
Dekkingsgraad eind november 2014
Nabestaandenpensioen in mijnklmpensioen
AOW-leeftijd verder omhoog per 1 januari 2015 Wijzigingen in belastingtarieven 
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
FIJNE FEESTDAGEN
Het bestuur van uw pensioenfonds wenst u en uw dierbaren fijne feestdagen en een voorspoedig 2015 toe. Via deze kersteditie van NWSflits ontvangt u het laatste nieuws van 2014 van uw pensioenfonds. 
terug naar boven
Indexatiebesluit 2015
Het bestuur heeft op 15 december een voorlopig besluit genomen over de indexatie in 2015.
Indexatie is het aanpassen van de pensioenaanspraken en uitkeringen aan de loon- of prijsstijgingen zodat het pensioen ook in de toekomst zijn waarde behoudt.
 

  • De pensioenaanspraken van actieve deelnemers worden per 2015 niet verhoogd. De algemene loonrondes van KLM in de periode 2 januari 2014 tot en met 1 januari 2015 zijn hiervoor bepalend. In die periode zijn er geen loonrondes geweest.
  • De pensioenuitkeringen van pensioengerechtigden en gewezen deelnemers worden verhoogd met 50% van de geschoonde prijsindex. Dit betekent dat de pensioenuitkeringen worden verhoogd met 0,4%. 

Of de indexatie ook daadwerkelijk wordt verleend is afhankelijk van de stand van de dekkingsgraad van eind december 2014. Deze mag niet lager uitkomen dan 105%. 

Lees hier meer over het indexatiebesluit 2015.
terug naar boven
Wijzigingen per 1 januari 2015
Door nieuwe wetgeving vinden er wijzigingen plaats in de pensioenregeling per 1 januari 2015.

  • Het opbouwpercentage voor ouderdomspensioen gaat omlaag van 2,15% naar 1,895%. De franchise blijft ongeveer op hetzelfde niveau als in 2014.
  • Er komt een deelnemersbijdrage compensatieregeling. 
  • Er mag belastingvrij pensioen worden opgebouwd over maximaal € 100.000,-. 

Meer informatie over pensioenen in 2015 vindt u op onze website. 
terug naar boven
Nieuw FTK 
Vanaf 2015 moeten pensioenfondsen van de overheid hogere buffers aanhouden om meer zekerheid in te bouwen. De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor een Nieuw Financieel Toetsingskader (nFTK) op 16 december 2014 goedgekeurd. Hierin zijn de wettelijke financiële eisen aan pensioenfondsen vastgelegd. Arbeidsvoorwaardelijke partijen maken in 2015 daarom nadere afspraken over een toekomstbestendige pensioenregeling vanaf 2016. 
terug naar boven
Dekkingsgraad november 2014
De dekkingsgraad per eind november 2014 bedraagt 117,3%. De dekkingsgraad laat zien hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. Per eind september 2014 zit het fonds in een reservetekort. Het verloop van de dekkingsgraad kunt u volgen via de website  van het pensioenfonds.

Begin januari vindt u op daar ook de stand van de dekkingsgraad per eind december 2014. Deze stand is bepalend voor indexatie voor de pensioengerechtigden en gewezen deelnemers.
terug naar boven
Nabestaandenpensioen in mijnklmpensioen
Sinds kort is in MijnKLMPensioen ook het nabestaandenpensioen zichtbaar. Op die manier kunt u ook online raadplegen wat er voor uw nabestaanden is verzekerd.  
terug naar boven
AOW-leeftijd verder omhoog per 1 januari 2015
Sinds 2013 wordt de AOW-leeftijd stapsgewijs verhoogd van 65 naar 67 jaar. Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd jaarlijks met 1 maand verhoogd; vanaf 2016 jaarlijks met 2 maanden en vanaf 2019 jaarlijks met 3 maanden. Dus bereikt u in 2015 de AOW-gerechtigde leeftijd, dan ontvangt u uw AOW-uitkering drie maanden na uw 65ste verjaardag. Meer informatie over de verhoging van de AOW-leeftijd vindt u in het AOW-dossier op de website van het fonds. Voor algemene informatie kunt u ook terecht op de website van de Sociale Verzekeringsbank, www.svb.nl
terug naar boven
Wijzigingen in belastingtarieven
Ook de belastingtarieven veranderen elk jaar. Aan de hand van deze tarieven berekent het pensioenfonds de bedragen die op uw pensioenuitkering worden ingehouden. Welke belastingtarieven voor u gelden is afhankelijk van uw leeftijd en inkomen. Veranderingen in de belastingtarieven kunnen van invloed zijn op uw netto pensioenuitkering. Meer informatie over dit onderwerp kunt u ook vinden op belastingdienst.nl.
terug naar boven
Al meer dan 6.000 (ex) collega's abonnee
Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits, klikt u dan hier
terug naar boven