Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Oktober 2014
NWSFLITS
Brief aan Tweede Kamer
Pensioen Informatie Stand
Gaat u bijna met pensioen?
Financiele positie
Ontvangen uw collega's al de NWSflits?
Aanpassing Financieel Toetsingskader
Durf te vragen!
Kom naar de Pensioen in Zicht-dag
Dekkingsgraad september 2014
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
NWSflits
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van het Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel. Kent u (oud-) collega's die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.
terug naar boven
Brief aan Tweede Kamer

De drie KLM pensioenfondsen hebben deze week een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief doen de fondsen een oproep tot aanpassing van het nieuwe Financiële Toetsingskader (FTK). 

De KLM fondsen zijn van mening dat het FTK goede elementen bevat, maar op sommige onderdelen is het te streng. Hierdoor wordt het de fondsen zeer lastig gemaakt om nog te kunnen indexeren. Dit geldt voor zowel pensioenaanspraken als pensioenuitkeringen.


>Lees meer informatie hierover en bekijk de brief zelf 

terug naar boven
Pensioen informatie stand
Weet u hoe uw pensioen ervoor staat? Durf te vragen en kom tussen 13 en 24 oktober naar de stand op het BMC. Wij zijn er op doordeweekse dagen tussen 06.00-14.00 uur om vragen over het UPO te beantwoorden. Komt u ook even langs? Ziet u meteen uw PIT-collega's aan het werk!

Lees meer over het UPO.
terug naar boven
Pensioen in zicht
Tijdens een Pensioen in Zicht-dag komen allerlei onderwerpen aan bod die met uw pensioen te maken hebben. U krijgt een algemeen beeld van wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Diverse sprekers gaan in op de pensioenregeling, KLM-verzekeringen en andere veranderingen die met uw pensionering te maken hebben.


De volgende Pensioen In Zicht-dag is op 6 november 2014. U kunt zich opgeven via pensioenservice@klmcabinefonds.nl.
terug naar boven
Dekkingsgraad september 2014
Eind september 2014 bedraagt de nominale dekkingsgraad van het Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel 117,4%. 

De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het pensioenfonds en de pensioenverplichtingen die het fonds heeft. Volgens wettelijke richtlijnen moeten pensioenfondsen bepaalde extra reserves aanhouden die als buffer kunnen dienen in slechte tijden.

Volgende week verschijnt het kwartaalbericht over het derde kwartaal van 2014. Hierin kunt u alles lezen over de financiële situatie van uw fonds.
terug naar boven