Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Oktober 2014
Brief aan Tweede Kamer
Pensioenfonds op locatie
Bijna met pensioen?
Financiële positie 
Aanpassing Financieel Toetsingskader
Durf te vragen!
Kom naar de Pensioen in Zicht-dag
Dekkingsgraad september 2014

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Brief aan Tweede Kamer 
De drie KLM pensioenfondsen hebben deze week een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief doen de fondsen een oproep tot aanpassing van het nieuwe Financiële Toetsingskader (FTK). 

De KLM fondsen zijn van mening dat het FTK goede elementen bevat, maar op sommige onderdelen is het te streng. Ook voor een traditioneel relatief gezond fonds zoals het Algemeen Pensioenfonds KLM. Het nieuwe FTK maakt het voor fondsen zeer lastig om nog te kunnen indexeren. Dit geldt voor zowel pensioenaanspraken als pensioenuitkeringen. 

>Lees meer informatie hierover en bekijk de brief zelf 

 

terug naar boven

Durf te vragen!
Hebt u uw UPO al bekeken? Kom met uw vragen over het UPO of uw pensioen naar onze pensioenstand! De pensioenstand stond de afgelopen twee weken bij Baggage Turnaround Services. 

Hieronder ziet u of de pensioenstand binnenkort ook bij u op kantoor te vinden is:

  • Passage van 27 oktober tot en met 31 oktober van 13.00-16.00 uur. Onze stand is te vinden op het Wereldplein.
  • Het hoofdkantoor te Amstelveen van 3 tot en met 5 november van 12.00-16.00 uur.
  • Schiphol Oost, gebouw 133 op 6 en 7 november van 12.00-16.00 uur. 

terug naar boven
pensioen in zicht-dag
Tijdens een Pensioen in Zicht-dag komen allerlei onderwerpen aan bod die met uw pensioen te maken hebben. U krijgt een algemeen beeld van wat u kunt verwachten wanneer u met pensioen gaat. Diverse sprekers gaan in op de pensioenregeling, KLM-verzekeringen en andere veranderingen die met uw pensionering te maken hebben.

De eerstvolgende Pensioen In Zicht-dagen zijn op 10, 17, 24 november en 1 december 2014. Geef u op via grond.piz@klmgrondfonds.nl. U en uw partner zijn van harte welkom!

terug naar boven
Dekkingsgraad september 2014
 
Eind september bedraagt de dekkingsgraad van het pensioenfonds 117,0%. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het pensioenfonds en de pensioenverplichtingen die het fonds heeft.

Pensioenfonds moeten een financiële buffer aanhouden voor de risico's die het fonds loopt. De hoogte van deze buffer wordt elke maand bepaald aan de hand van fondsspecifieke risico's. Deze vereiste dekkingsgraad bedraagt 119,8%. Omdat de dekkingsgraad lager is dan de vereiste dekkingsgraad bevindt het fonds zich nu in een reservetekort. 
> Bekijk hier een overzicht van de dekkingsgraden
terug naar boven
Zijn uw (ex-)collega’s al abonnee?

Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.  

terug naar boven