Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
September 2014
Financiele positie
Blog
UPO
Praten over pensioen
Deelnemersonderzoek
NWSflits
Dekkingsgraad eind augustus
Drukke zomer
Kom naar een van onze stands
De nationale Pensioendialoog
Deelnemersonderzoek 2014 afgerond
Zijn uw (ex)collega's al abonnee?

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
dekkingsgraad eind augustus 
De dekkingsgraad laat snel zien hoe het pensioenfonds er financieel voor staat. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het pensioenfonds en de pensioenverplichtingen die het fonds heeft.

Eind augustus bedraagt de nominale dekkingsgraad 121,4%. Dit betekent een lichte stijging van de dekkingsgraad in vergelijking met de maand ervoor. In juli bedoeg de nominale dekkingsgraad namelijk 121,0%. 

> Klik hier voor een overzicht van de dekkingsgraden van de afgelopen jaren. 

terug naar boven

drukke zomer 

Benieuwd wat er allemaal is gebeurd in de zomer van 2014? Het bestuur heeft duidelijk niet stilgezeten. Vicevoorzitter Arend de Jong neemt u in zijn blog mee terug naar de drukke zomer voor het pensioenfonds.
> Naar het blog


terug naar boven



Kom naar een van onze stands 
Vorig jaar is het fonds bij Engineering & Maintenance langs geweest. Werkt u bij Baggage Turnaround Services (BTS), Passage of het hoofdkantoor? Dit jaar komt het fonds bij u op bezoek.

Eind september ontvangt u het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierop kunt u precies zien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Hebt u vragen over de informatie op het UPO of over uw pensioen? Kom dan langs bij een van onze stands in oktober en november.

Werkt u op een andere locatie en hebt u vragen? Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen via 020 426 62 10 of mailen via pensioenservice@klmgrondfonds.nl.
> Lees meer over wanneer het pensioenfonds op uw lokatie langskomt


terug naar boven
de nationale pensioendialoog
Er verandert veel in Nederland op het gebied van pensioen. U hebt hier veel over kunnen horen de laatste tijd. Ook uw pensioenfonds neemt u via Focus en de website mee in wat er speelt en wat de veranderingen voor uw pensioen betekenen.

Onlangs is in Nederland de nationale pensioendialoog gestart. De overheid geeft u hierbij de kans om uw mening te geven over pensioen en alle veranderingen. U kunt de overheid mailen met uw ideeen en wensen maar ook deelnemen aan een van de verschillende bijeenkomsten die door heel het land worden georganiseerd.
Wilt u meer weten?
terug naar boven
deelnemersonderzoek 2014 afgerond

In augustus heeft het pensioenfonds onderzoek gedaan naar de tevredenheid over de informatievoorziening en dienstverlening van het pensioenfonds.

Hebt u hieraan meegedaan?* Dan willen wij u via deze nieuwsbrief  hartelijk danken voor uw medewerking. De resultaten worden momenteel verwerkt door het onderzoeksbureau TNS NIPO.

Hebt u niet mee kunnen doen aan het onderzoek maar wilt u wel graag uw mening geven? Meldt u zich dan aan voor de klankbordgroep via communicatie@blueskygroup.nl Tijdens een informele sessie praten wij dan graag met u verder.

*Niet iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Uitnodigingen zijn verstuurd op basis van een steekproef.  

terug naar boven
Zijn uw (ex-)collega’s al abonnee?

Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws van uw pensioenfonds.

Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.  

terug naar boven