Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Augustus 2014
Deelnemersevenement
Onderzoek
Jaarverslag 2013
Financiele positie
UPO 2014
Eerder stoppen...
Cabine Pensioenplein
Bent u er bij op 12 september?
Uw mening telt
2013 in vogelvlucht
Dekkingsgraad eind juli 2014
UPO ontvangt u in september 
Of toch langer doorwerken..?
1000 leden op Facebook
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Bent u er bij op 12 september?
Er is dit jaar veel animo voor het deelnemersevenement Cabine Pensioenplein op 12 september 2014. Hierdoor zitten de meeste programmaonderdelen al vol. Er zijn nog wel voldoende plaatsen beschikbaar in de workshop ‘Pension safety: hoe veilig is mijn pensioen’. Deze workshop is vooral interessant voor (bijna) gepensioneerden.

In de workshop ‘Het pensioen ABC: zo regel je je pensioen’ is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier om je aan te melden voor een van deze workshops.

Door de grote belangstelling voor Cabine Pensioenplein wordt mogelijk een extra dag georganiseerd. Klik hier als u zich alvast wilt aanmelden voor deze dag. 
terug naar boven
uw mening telt

Uw mening is belangrijk. Daarom houdt het pensioenfonds eind augustus een online onderzoek onder deelnemers van het pensioenfonds. Wij willen graag weten hoe tevreden u bent over onze dienstverlening en informatievoorziening. Met deze informatie kunnen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. In 2012 hebben wij een soortgelijk onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek wordt gehouden onder een deel van onze deelnemers via een steekproef. 

Als u in de steekproef zit, ontvangt u eind augustus per brief een uitnodiging voor het online onderzoek.



terug naar boven
2013 in vogelvlucht

Benieuwd hoe het jaar 2013 is geweest voor het pensioenfonds maar geen tijd om het hele jaarverslag te lezen?

Geen nood, wij hebben een verkorte versie gemaakt en op de website gezet. Zo bent u snel op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen uit 2013.
terug naar boven
dekkingsgraad eind juli 2014
Eind juli 2014 bedroeg de nominale dekkingsgraad van het pensioenfonds 121,8%. Dit is een daling ten opzichte van de dekkingsgraad van eind juni van 123,7%. De reële dekkingsgraad per eind juli bedroeg 79,5% op basis van UFR-benadering van de reële rente. In de reële dekkingsgraad is de verwachte inflatie meegenomen.
 
De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het fonds en de pensioenverplichtingen. Volg de financiële situatie van het pensioenfonds via de website.
terug naar boven
UPO in september
In september ontvangen alle actieve deelnemers van het pensioenfonds hun Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op het jaarlijkse overzicht ziet u alle gegevens over uw persoonlijke pensioensituatie op een rijtje. Tussen 13 en 24 oktober is het pensioenfonds weer op het BMC te vinden om al uw vragen over uw pensioen en het UPO te beantwoorden.
 
Zodra u de UPO per post hebt ontvangen, staat deze ook digitaal voor u klaar op Mijn KLM Pensioen. Wilt u het UPO alleen nog digitaal ontvangen? Dat kunt u aangeven in Mijn KLM Pensioen. Het UPO 2015 ontvangt u dan alleen nog digitaal. Hiermee bedienen we u niet alleen online maar besparen we ook kosten.
terug naar boven
Of toch langer doorwerken..?
De normpensioendatum is de eerste dag van de maand waarin u 60 wordt. Wist u dat u eerder met pensioen kunt gaan, of juist later?

U kunt bijvoorbeeld langer doorwerken en pas op de dag waarop u ook AOW gaat ontvangen uw pensioen in laten gaan. Het voordeel hiervan is dat u dan langer pensioen opbouwt en u dus later meer pensioen ontvangt.

Wat dit precies de invloed is van eerder of later met pensioen ziet u terug in de pensioenplanner op Mijn KLM Pensioen. Log daarom, met uw persoonlijke code, eens in op Mijn KLM Pensioen en kijk wat dit voor u betekent.

Op 6 november is er weer een Pensioen in Zicht-dag. Dit is een informatiedag waar allerlei onderwerpen aan bod komen die met uw pensioen te maken hebben. U kunt u aanmelden voor deze dag via de website
terug naar boven
Facebookgroep Cabine Pensioenplein
De Facebookgroep Cabine Pensioenplein is de afgelopen maanden flink gegroeid. Onlangs behaalden we de mijlpaal van 1000 leden.

Aan iedereen die de afgelopen tijd lid geworden is: enorm bedankt! 
terug naar boven
NWSflits
Kent u (oud-) collega's die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.
terug naar boven