Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Juni 2014
Dekkingsgraad
Ontwikkeling pensioen
Uniform Pensioenoverzicht
Blog
Life Events
Deelnemersraad
NWSflits

Dekkingsgraad weer licht gestegen
Eerste Kamer akkoord versobering pensioen
Uniform Pensioenoverzicht digitaal
Generatieconflict?
Vervroegd met pensioen

Afscheid van huidige deelnemersraad
Zijn uw (ex)collega's al abonnee?

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
dekkingsgraad weer licht gestegen per eind mei
De dekkingsgraad van het pensioenfonds vertoont eind mei een lichte stijging en bedraagt 123,4% (122,2% eind april). De rente is in mei gedaald. Door een dalende rente stijgen de verplichtingen. Het rendement op de beleggingen heeft dit ruimschoots gecompenseerd, waardoor de dekkingsgraad toch licht is gestegen.
 
Het pensioenfonds brengt half juli het volgende kwartaalbericht uit met daarin meer informatie over de financiële ontwikkelingen bij het pensioenfonds.



> Overzicht van de dekkingsgraad. 

terug naar boven

Eerste kamer akkoord verdere versobering pensioenen
Eind mei is ook een meerderheid van de Eerste Kamer akkoord gegaan met de verdere versobering van de pensioenen. Dit betekent dat de pensioenopbouw vanaf 2015 verder wordt verlaagd naar 1,875% bij een pensioenleeftijd van 67 jaar (was 2,15%). Ook wordt de ruimte waarbinnen werknemers belastingvrij voor hun pensioen kunnen sparen beperkt door het maximeren van het pensioengevend inkomen waarover fiscaal gefaciliteerd pensioen kan worden opgebouwd tot € 100.000.
> Lees meer over de versobering van pensioenen
terug naar boven
Uniform Pensioenoverzicht digitaal
Eind september ontvangen alle actieve deelnemers van het pensioenfonds het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO ontvangt u per post. Daarnaast vindt u het UPO ook digitaal in MijnKLMPensioen.

Pensioengerechtigden hebben half april het Pensioenoverzicht al ontvangen.

terug naar boven
Generatieconflict?
Directeur van het Algemeen Pensioenfonds KLM, Toine van der Stee, neemt u in zijn blog mee naar het inmiddels veel besproken onderwerp van het generatieconflict. Hoe kijken ‘jongeren’ en ‘ ouderen’ naar ons pensioenstelsel wat gebaseerd is op solidariteit en collectiviteit? Komt het allemaal wel goed met dat generatieconflict?

Lees hier het blog van Toine van der Stee en ook de al eerder verschenen blogs van vicevoorzitters Gerard Lagendaal en Arend de Jong.

 

terug naar boven

Vervroegd met pensioen

‘Nadenken over  je pensioen is iets wat iedereen zou moeten doen, want er komt een moment dat je met pensioen gaat’, aldus KLM-er Wil Wolff.


Wil heeft recent de beslissing genomen om eerder met pensioen te gaan en vertelt over hoe hij tot deze keuze is gekomen.



> Lees het hele verhaal van Wil Wolff
terug naar boven
Afscheid van deelnemersraad
Per 1 juli neemt het pensioenfonds afscheid van de huidige deelnemersraad (DR) onder voorzitterschap van Frans Reder. In het kader van de nieuwe ‘Wet versterking bestuur pensioenfondsen’ komt er een nieuw orgaan waaraan het bestuur verantwoording af moet leggen over het gevoerde beleid, het handelen van het bestuur en de beleidskeuzes voor de toekomst.

Dit nieuwe verantwoordingsorgaan heeft ook een aantal adviesrechten. Onder de nieuwe wet komt daarmee de huidige deelnemersraad te vervallen. Het bestuur heeft in de laatste gezamenlijke vergadering met de DR in juni zijn dank uitgesproken voor de betrokkenheid en inzet van alle leden van de DR. In de volgende NWSflits stellen we de leden van het nieuwe verantwoordingsorgaan aan u voor.



 

terug naar boven
Zijn uw (ex-)collega’s al abonnee?

Steeds meer deelnemers en pensioengerechtigden zijn op de hoogte van het bestaan van de NWSflits. Per eind 2013 telt de NWSflits al ruim 5.300 abonnees. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal abonnees ten opzichte van eind 2012!

Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.  

terug naar boven