Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Februari 2014
NWSFLITS
Financiële positie
Volg ons op Facebook
Partnerpensioen 
Pensioenopbouw
Deelnemersvergadering

  
   


Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?
En word lid van Cabine Pensioenplein
Waarvoor is uw partner verzekerd?
Uitleg opbouwpercentage
Save the date: 12september 2014 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Financiële positie

Eind januari 2014 bedroeg de nominale dekkingsraad van het pensioenfonds 123,6%. Dat is een stijging van 0.6% ten opzichte van de stand per eind december 2013. Ook de reële dekkingsgraad liet een stijging zien ten opzichte van de maand ervoor en stond per 31 januari 2014 op 77,6%.

De dekkingsgraad is de verhouding tussen de waarde van de bezittingen van het fonds en de pensioenverplichtingen. Bij het vaststellen van de reële dekkingsgraad wordt rekening gehouden met toekomstige inflatie. Volg de financiële conditie van het pensioenfonds via de website. Daar vindt u ook het kwartaalbericht van het vierde kwartaal van 2013.

terug naar boven
Volg ons op Facebook en word lid van Cabine Pensioenplein
Valt mijn pensioen lager uit als ik meedoe aan de cafetariaregeling? En hoe zit het eigenlijk als je met 56 jaar met pensioen wil? Deze en andere vragen stellen deelnemers aan het pensioenfonds via de besloten Facebookgroep Cabine Pensioenplein.
Wilt u ook pensioenvragen kunnen stellen of op de hoogte zijn van vragen van collega’s, meldt u dan aan bij Cabine Pensioenplein. Klik hier om lid te worden.

Ook kunt u de Facebook fanpagina van het pensioenfonds volgen. Volg deze link en klik op de ‘vind ik leuk’ om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van uw pensioenfonds.
terug naar boven
waarvoor is uw partner verzekerd?

Als u gaat trouwen of samenwonen is het verstandig om stil te staan bij de partnerverzekeringen die uw pensioenregeling biedt. Met deze verzekeringen zorgt u ervoor dat uw partner een inkomen ontvangt wanneer u overlijdt.

Op uw salarisstrook en op uw Uniform Pensioenoverzicht kunt u zien welke partnerverzekeringen u heeft  en kunt u nagaan of deze verzekeringen aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Ga naar de website voor meer informatie over de partnerpensioenverzekeringen of download de brochure.

terug naar boven
Uitleg opbouwpercentage
Na de berichtgeving over de veranderde fiscale wetgeving per 1 januari 2014 waarbij de pensioenrichtleeftijd werd verhoogd van 65 naar 67 en de maximale opbouwpercentages werden verlaagd, vroegen verschillende deelnemers zich af waarom de opbouwpercentages bij het Cabinefonds lager zijn dan bij andere collectieve regelingen.

Dit komt omdat de normpensioenleeftijd bij het KLM-Cabinefonds (regeling 2008A en 2008B) met 60 jaar lager is dan bij andere regelingen. Iemand die vanaf 60 jarige leeftijd pensioen ontvangt, ontvangt 7 jaar langer pensioen dan iemand die pas met pensioen kan vanaf 67 jaar.


Omdat we fiscaal gezien allemaal evenveel mogen opbouwen, mag iemand die eerder met pensioen gaat ook minder per jaar opbouwen. Langer pensioen betekent dus wel jaarlijks een lager pensioen.

Meer informatie over de verlaging van de opbouwpercentages vindt u op de website van het pensioenfonds.    
terug naar boven
Deelnemersvergadering 2014
Op 12 september 2014 vindt de jaarlijkse deelnemersvergadering van het pensioenfonds plaats. Zet deze datum alvast in uw agenda en houd de Facebook fanpagina in de gaten voor updates over de deelnemersvergadering. U ontvangt in de zomer nog een persoonlijke uitnodiging voor de deelnemersvergadering. 
 
terug naar boven
is uw collega al aangemeld voor NWSflits?

Kent u (oud-) collega's die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door. Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.

terug naar boven