Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
December 2013

Indexatie

Financiële positie
Pensioenregeling
NWSflits

Beperkte indexatie voor 2014
Dekkingsgraad november
Op weg naar 2015
Meld u aan voor de NWSflits

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend




Geachte relatie,

In deze laatste NWSflits van dit jaar leest u meer over het voorlopig indexatiebesluit 2014. Zoals gebruikelijk vindt u in de NWSflits de highlights, voor meer informatie klikt u op de link in het bericht. Ook leest u meer over de weg naar 2015.

Het bestuur wenst u en uw naasten een mooie afsluiting van 2013 en een goed nieuw jaar!
terug naar boven
Beperkte indexatie voor 2014
Het bestuur heeft op 17 december een voorlopig besluit genomen over de indexatie 2014. Hiervoor heeft het bestuur de nieuw vastgestelde indexatiestaffel gebruikt. De indexatie 2014 is als volgt vastgesteld:
  • De pensioenaanspraken van actieve deelnemers worden per 2014 niet verhoogd. De algemene loonrondes van KLM in de periode 2 januari 2013 tot en met 1 januari 2014 zijn hiervoor bepalend. In die periode zijn er geen loonrondes geweest.
  • De pensioenuitkeringen van pensioengerechtigden en gewezen deelnemers worden geïndexeerd met 50% van de geschoonde prijsindex. Dit betekent dat de pensioenuitkeringen worden verhoogd met 0,5%.
Of de indexatie ook daadwerkelijk wordt verleend is afhankelijk van de stand van de dekkingsgraad ultimo 2013. Deze mag niet lager uitkomen dan 105%. Met een dekkingsgraad van 123,6% eind november lijkt dat onwaarschijnlijk.

Het definitieve indexatiebesluit maken wij half januari bekend. U ontvangt hierover persoonlijk bericht.
Lees meer over het indexatiebesluit 2014
terug naar boven

Dekkingsgraad november
De financiële positie van het pensioenfonds wordt weergegeven aan de hand van de dekkingsgraad. Dit is de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen (de toekomstige pensioenuitkeringen) van het pensioenfonds. De dekkingsgraad eind november 2013 is 123,6%.

Ook in 2014 staat de financiële positie van het pensioenfonds hoog op de bestuursagenda. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkeling van de financiële positie zoals u dat van ons gewend bent.

De ontwikkeling van de dekkingsgraad vindt u hier
terug naar boven
op weg naar 2015
In 2014 spreekt het arbeidsvoorwaardelijk overleg over een nieuwe pensioenregeling voor 2015. Belangrijke wetswijzigingen die hierop van invloed zijn, zijn nog in de maak. Hierbij kunt u denken aan het nieuwe wettelijke financiële toetsingskader (FTK) en de nieuwe fiscale regelgeving rond pensioenen.
> Lees meer over de weg naar 2015
terug naar boven
Meld u aan voor de NWSflits!
Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.


Als u zicht wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.

terug naar boven