Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Juli 2013
Kwartaalbericht 
Verkiezingen
Pensioenoverzicht pensioengerechtigden 
Focus
Actualiteiten
AOW dossier
 
Dalende rente zorgt voor dalende dekkingsgraad
Uitslag pensioengerechtigden zetel bekend
In september ontvangen pensioengerechtigden hun overzicht
Nieuwe editie Focus uit
Investeringen pensioenfondsen in Nederland
Opnieuw geüpdate

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
Geachte relatie,
Hierbij ontvangt u de vierde NWSFlits van 2013 met onder andere meer informatie over de financiële positie van het afgelopen kwartaal en de uitslag van de verkiezingen voor pensioengerechtigden. Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.
terug naar boven

Dalende rente zorgt voor dalende dekkingsgraad

Het kwartaalbericht over het 2e kwartaal van 2013 is beschikbaar. U leest hier meer over de resultaten van het pensioenfonds en de beweging op de financiële markten. Het fonds is in mei in een situatie van reservetekort gekomen. De dekkingsgraad daalde door een negatief rendement op beleggingen. Ook de verplichtingen stegen als gevolg van een gedaalde driemaandsgemiddelde rente.
 
Enkele highlights:
  • (nominale) dekkingsgraad  is gedaald naar 113,3 % (119,9 % in Q1)
  • Het beleggingsrendement is -3,6%
  • Het belegd vermogen is gedaald tot € 6,19 miljard (€ 6,42 miljard in Q1)
  • De pensioenverplichtingen zijn gestegen tot € 5,44 miljard(€ 5,33 miljard in Q1)

Lees meer over de financiële positie van het fonds. 



terug naar boven
Uitslag pensioengerechtigden zetels bekend
Op 1 juli is er een nieuwe zittingstermijn van het bestuur gestart. In juni zijn er verkiezingen geweest voor de twee pensioengerechtigden zetels in het bestuur. De gekozen bestuursleden zijn Gerard Lagendaal en Pieter van Gent. De uitslag van de verkiezingen leest u hier.
 
Het bestuur bestaat naast twee vertegenwoordigers van de pensioengerechtigden uit zes vertegenwoordigers van de werkgever en vier vertegenwoordigers van de werknemers. Deze leden
worden herbenoemd.

Lees hier meer over de verkiezing.
terug naar boven
In september ontvangt u uw overzicht
In september ontvangen alle pensioengerechtigden een Pensioenoverzicht. Alle actieve deelnemers van het pensioenfonds hebben het overzicht al eerder ontvangen. Op de website vindt u meer informatie over het Pensioenoverzicht.
terug naar boven
nieuwe editie focus uit
Omstreeks het verschijnen van deze NWSflits valt de nieuwe editie van Focus bij iedereen op de deurmat. In deze Focus aandacht voor het AOW-hiaat, het nieuwe pensioencontract en het nabestaandenpensioen. Ook treft u een samenvatting van het jaarverslag aan.
 
Liever een digitale versie bekijken? Dat kan, via de website kunt u Focus ook inzien.
terug naar boven
investeringen pensioenfondsen in Nederland
In Nederland wordt er gesproken over investeringen van pensioenfondsen in bouw van woningen, infrastructuur en hypotheken. Begin juli is er overleg geweest tussen pensioenfondsen, verzekeraars en de Rijksoverheid over de financiering van de woningmarkt. Pensioenfondsen en verzekeraars werken aan een plan om te beleggen in NHG-hypotheken.  Het Algemeen Pensioenfonds KLM is niet betrokken bij deze gesprekken. Uiteraard volgt het pensioenfonds de discussie.
terug naar boven
AOW-dossier
In het AOW-dossier op de website vindt u de meest actuele situatie rondom de AOW. Wilt u ook weten wat de verhoging van de AOW-leeftijd voor u betekent? Lees dan het AOW-dossier.
terug naar boven