Als deze mail niet goed wordt weergegeven, bekijk dan de online versie
Oktober 2012
NWSFLITS
Kwartaalbericht
Nieuwe richtlijnen
Levensverwachting
Transparantie
Onderzoek
AOW
Sociale Partners
Focus
Editie zeven!
Financiële positie verbetert licht
Naar een toekomstbestendig pensioen
Wij worden ouder!
Wat kost uw pensioen?
Uw mening telt!
AOW leeftijd stijgt sneller
Voortgang arbeidsvoorwaardelijk overleg
Wat staat in de komende Focus?

 

Ik meld me aan voor de nieuwsbrief | Bekijk of wijzig uw gegevens | Stuur door naar een vriend
NWSflits
Hierbij ontvangt u alweer de zevende editie van de NWSflits! We zijn erg benieuwd wat u van de NWSflits vindt. Maar ook hoe u onze andere communicatiemiddelen beoordeelt. Doet u ook mee aan ons onderzoek? Verder in deze nieuwsbrief leest u er meer over. Uiteraard ook aandacht voor de financiële positie van het fonds en diverse landelijke ontwikkelingen.

Kent u mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de NWSflits? Stuur deze nieuwsbrief dan door.

Als u zich wilt aanmelden voor de NWSflits klikt u hier.
terug naar boven

Financiële positie verbetert licht
Het kwartaalbericht over het derde kwartaal van 2012 is beschikbaar. U leest hier meer over de resultaten van het pensioenfonds en de beweging op de financiële markten. De vicevoorzitters stippen de belangrijkste ontwikkelingen van het derde kwartaal aan.

Enkele highlights:

  • Positief sentiment en gewijzigde rekenrente (UFR ) stuwen dekkingsgraad. De nominale dekkingsgraad is gestegen van 105,1% naar 113,7%
  • Het beleggingsrendement is 4,8%
  • Het beschikbare vermogen is gestegen tot 
    € 6,07 miljard (€ 5,77 in het tweede kwartaal)
  • De pensioenverplichtingen zijn afgenomen tot € 5,31 miljard (€ 5,47 miljard in tweede kwartaal)
  • Beleggingsrendement 11,3% over eerste drie kwartalen
> Lees meer over de financiële positie van het fonds

terug naar boven
Naar een toekomstbestendig pensioen
In september zijn er nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor pensioenfondsen in Nederland. Het zogenaamde septemberpakket schetst maatregelen die moeten bijdragen aan een toekomstbestendiger pensioen.
> Lees meer over het septemberpakket
terug naar boven
Wij worden ouder
Volgens de prognosetafel van het Actuarieel Genootschap (AG) worden mannen en vrouwen ouder. Elke twee jaar verschijnt er een nieuwe inschatting van de overlevingskansen en levensverwachting van de Nederlandse bevolking in de komende vijftig jaar. Het is niet meer vanzelfsprekend dat pensioenfondsen de extra kosten hiervan zullen dragen. Wat deze ontwikkeling betekent voor uw pensioenfonds leest u hier.
> Lees meer over levensverwachting en pensioen
terug naar boven
Wat kost uw pensioen?
De afgelopen tijd is er in de media nogal wat aandacht voor de kosten van pensioen. Welke kosten zijn dat dan precies? En hoe zit dat bij uw pensioenfonds?
> Lees meer over de kosten
terug naar boven
Uw mening telt!
Wat vindt u van de informatievoorziening van het pensioenfonds? Wat vindt u bijvoorbeeld van deze e-nieuwsbrief, de website of Focus? En hoe kijkt u tegen het pensioenfonds aan? Vanaf 11 oktober tot en met 7 november kunt u de online vragenlijst invullen als u hiervoor een uitnodiging heeft ontvangen*. Uw mening is van belang om pensioeninformatie op een heldere en aansprekende manier aan te kunnen bieden.

*Niet iedereen heeft een uitnodiging ontvangen. We hebben een steekproef genomen uit het gehele bestand. Het kan zijn dat u daar niet bij zit. Wilt u toch meedoen? Stuur dan een mail naar communicatie@blueskygroup.nl.

> Meedoen aan online vragenlijst
terug naar boven
AOW leeftijd stijgt sneller
Op 1 oktober hebben de VVD en PvdA tijdens de kabinetsformatie een deelakkoord bereikt over het sneller verhogen van de AOW-leeftijd.
> Lees meer over de verhoging van de AOW leeftijd
terug naar boven
Voortgang arbeidsvoorwaardelijk overleg
Eind september heeft het pensioenfonds een brief van het arbeidsvoorwaardelijk overleg ontvangen met daarin de stand van zaken van het overleg over een nieuwe financieringsopzet. In de bestuursvergadering van eind september is deze brief goed doorgesproken. Half oktober komt het arbeidsvoorwaardelijk overleg weer bijeen. Het bestuur komt ook op korte termijn weer bij elkaar om de stand op te maken. Wij houden u op de hoogte.
terug naar boven
Wat staat er in komende Focus?
In november verschijnt de derde Focus van dit jaar. Hierin speciale aandacht voor de verjaardag van het pensioenfonds. En ook; ontwikkelingen in pensioenland, oud versus jong, wat kost uw pensioenfonds?, uitleg over het pensioenstelsel, meest gestelde vragen aan Pensioenservice en meer…
terug naar boven